Afbeelding
Foto: Facebook Heemkundekring De Drie Heerlijkheden

Wim van de Donk ontvangt naslagwerk over historie Zundert en Wernhout

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Burgemeester Joyce Vermue heeft maandag een exemplaar van het boek ‘Bijdragen tot de kennis der geschiedenis van Zundert en Wernhout’ uitgereikt aan Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant.

De overhandiging vond plaats in besloten kring. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dit zou gebeuren tijdens het activiteitenweekend dat medio maart onder de noemer 'Van der Hoeven 20-20' had moeten plaatsvinden. Vanwege de komst van het coronavirus werd dit weekend echter afgeblazen.

Replica

Het boek 'Bijdragen tot de kennis der geschiedenis van Zundert en Wernhout', geschreven door Henri van der Hoeven, wordt beschouwd als hét naslagwerk over de geschiedenis van Zundert en Wernhout. In maart was het precies honderd jaar geleden dat het originele boek door Drukkerij Vorsselmans op de markt werd gebracht. Omdat het boek nog nauwelijks is te vinden, ontstond het plan om een replica van het boek te maken. Initiatiefnemer Egbert Jorissen benaderde hiertoe Heemkundekring De Drie Heerlijkheden en Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout, die meteen enthousiast waren. De uitgave van de replica mag een succes worden genoemd. Maar liefst 360 exemplaren werden middels voorinschrijving besteld en betaald. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief