Zundertse vriendinnen op zoek naar het Amerika-gevoel
Vanwege het coronavirus moesten Claudia Rombouts en haar vriendinnen de geplande trip naar de Verenigde Staten afblazen.
Vanwege het coronavirus moesten Claudia Rombouts en haar vriendinnen de geplande trip naar de Verenigde Staten afblazen. (Foto: Claudia Rombouts)

Zundertse vriendinnen op zoek naar het Amerika-gevoel

ZUNDERT - Amerika of America. Het scheelt een letter, maar het is een wereld van verschil. Om na een vanwege het coronavirus afgeblazen reis naar de Verenigde Staten toch het Amerika-gevoel te krijgen, vertoefden Claudia Rombouts en haar vriendinnen het voorbije weekeinde in het Limburgse America.


Het plan was meer dan goed. Een vriendin van Claudia zou in mei voor een stage naar de Verenigde Staten vertrekken. Samen met twee andere vriendinnen zou Claudia haar achterna reizen, zodat ze vervolgens met z’n vieren als vakantie-uitje zouden kunnen gaan toeren. “Met een huurauto zouden we daarna van Houston naar Miami reizen en onderweg verschillende plaatsen bezoeken", vertelt de 24-jarige Zundertse. De komst van het coronavirus gooide echter roet in het eten. “We vroegen ons natuurlijk af of we nog zouden kunnen gaan. Vervolgens mocht mijn vriendin haar stage niet doen. Dat werd vanuit school niet meer goedgekeurd. Toch hadden we nog lang de hoop dat onze vakantie zou kunnen doorgaan. Uiteindelijk hebben we echter de knoop moeten doorhakken; gaan we uitstellen of annuleren? We hebben gekozen voor het laatste. Onze vlucht stond gepland op 4 juli en tot 3 juli konden we nog annuleren. Op het werk hadden we onze vakantie al vastgelegd en iedereen had ook wel zijn zinnen op de gezamenlijke vakantie gezet. Daarom boekten we voor het voorbije weekend gezellig een huisje in America. Kunnen we tóch zeggen dat we in Amerika zijn geweest!”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>