Afbeelding
Foto: Kees Nouws

Kevin van Deijne wint Digitale Nacht van Achtmaal

Door: Peter Houtepen Algemeen

ACHTMAAL - De Digitale Nacht van Achtmaal als alternatief voor de GTC Rally is zaterdagavond gewonnen door Kevin van Deijne en Hein Verschuuren. 

De Digitale Nacht van Achtmaal werd verreden in Café Den Thuur, waar de filmset enkel toegankelijk was voor de rijders en co-rijders, samen met de medewerkers van de wedstrijd. Nadat de teams in de namiddag de klassementsproeven De Hel en Ostaayen met hun eigen wagen gingen verkennen in Achtmaal, kregen de rijders nog een korte testsessie aangeboden op de professionele simulatoren ontwikkeld door Kevin Abbring. Zijn team had de twee klassementsproeven digitaal uitgetekend. Dat maakte deze wedstrijd uniek in vergelijking met de andere sim-wedstrijden.

Unieke wedstrijd

De wedstrijd was online te volgen via een livestream en de reacties van zowel de kijkers als de rijders was uitermate positief. "We zijn heel tevreden. We hebben met het ganse team een unieke wedstrijd gerealiseerd en tegelijkertijd was het een gezellige reünie van rijders die de voorbije 35 jaar kleur hebben gegeven aan de Nacht van Achtmaal. Op naar de volgende GTC Rally, maar dan het echte werk in 2021," besloot organisator John Elst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief