Afbeelding
Foto: Het Aardbeienterras

Het Aardbeienenterras: 'Mensen komen voor onze aardbeien én de beleving'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Het Aardbeienterras aan de Pannenhoefsebaan in het buitengebied in Rijsbergen is een fenomeen. Bezoekers uit de wijde omtrek komen er om verse aardbeien te kopen én om te genieten van de entourage. “Bij ons doet de mond-tot-mondreclame al jaren haar werk,” weet eigenaar Edward Bastiaansen.

Dat steeds meer mensen de weg naar de lokale teler weten te vinden, is ook hem niet ontgaan. Dat de komst van het coronavirus hieraan heeft bijgedragen evenmin. Desondanks is er voor Edward Bastiaansen niet echt veel nieuws onder de zon. “Het is al het 24ste jaar dat we Het Aardbeienterras draaien. In de jaren ‘90 al vroegen mensen die hier op het erf aardbeien kwam kopen of ze niet eens een kijkje mochten nemen in de kwekerij. Als ze een doosje aardbeien hadden aangeschaft, aten ze die vaak meteen op. Toen kwam ook al snel de vraag of ze er misschien een kopje koffie bij konden krijgen. Zo is Het Aardbeienterras geworden wat het vandaag de dag is.” 

Uitje

Nog altijd een aardbeienteeltbedrijf dus, maar wel eentje waar tevens ruimte is voor rondleidingen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er is min of meer een bedrijf naast het aardbeienteeltbedrijf ontstaan, zo maakt hij duidelijk. “Wie hier woont, staat er vaak niet bij stil dat deze regio bekend staat om haar aardbeien. Veel van onze klanten komen uit Breda, Etten-Leur en Roosendaal, zelfs uit Bergen op Zoom en Tilburg. Voor de aardbeien, maar vooral ook voor de beleving. Ze maken er echt een uitje van.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief