Vogelrevalidatiecentrum Zundert opent musterdhoop en grote zaal
Annemarie Brosens overhandigd doe-boekje aan burgemeester Joyce Vermue.
Annemarie Brosens overhandigd doe-boekje aan burgemeester Joyce Vermue. (Foto: Tess Mutsters)

Vogelrevalidatiecentrum Zundert opent musterdhoop en grote zaal

ZUNDERT - De afgelopen maanden werd er bij het vogelrevalidatiecentrum in Zundert hard gewerkt aan de herinrichting van de grote zaal en aan het bouwen van een musterdhoop. Vrijdagmiddag was, in het bijzijn van de burgemeester, de officiële opening.


De grote zaal heeft een compleet nieuwe functie gekregen, volgens Annemarie Brosens, mede eigenaar van het vogelrevalidatiecentrum. ‘We willen ons echt toespitsen op de jeugd, daar ligt de toekomst en we vinden het enorm belangrijk om hen een goede educatie te kunnen bieden op het gebied van natuur.’

De zaal heeft dus niet alleen een nieuw likje verf gekregen, maar staat ook vol met interessante vitrines. Daarbij is het doel van de zaal om de jeugd op een interactieve manier kennis te laten maken met de natuur. ‘We wilden ze van dat scherm afhalen’, vertelt Brosens. Om dat voor elkaar te krijgen werd er een spel ontwikkeld en ook een kinder-doe-kast. In deze kast zitten twaalf verschillende lades waarin kinderen verschillende dingen uit de natuur kunnen bekijken en voelen, van eierschalen, tot pootafdrukken en poep.

Kinderen activeren

Ook de nieuwe musterdhoop in tuin heeft een educatief doel. ‘We willen aan mensen laten zien dat je je tuin met heel weinig middelen al een stuk diervriendelijker kunt maken. Zo’n musterdhoop is enorm goed voor de biotoop in je tuin’, aldus Brosens.

Om alles bij elkaar te brengen is er voor de kinderen een doe-boekje gemaakt. Hierin staan veertig opdrachten die zowel thuis als tijdens een bezoek aan het vogelrevalidatiecentrum gedaan kunnen worden. Kinderen kunnen zo de hele zomervakantie, of misschien nog wel langer, bezig zijn met het ontdekken van de natuur en de tuin. Het boekje is voor drie euro te koop in de winkel van het vogelrevalidatiecentrum.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>