Onmiddellijke sluiting De Schroef: CultuurCentrum Zundert op zoek naar andere locatie
Foto: Addo Sprangers

Onmiddellijke sluiting De Schroef: CultuurCentrum Zundert op zoek naar andere locatie

ZUNDERT - Stichting CultuurCentrum Zundert meldt dat de Gemeente Zundert op 14 juli heeft besloten De Schroef, waar de stichting haar voorstellingen houdt, met onmiddellijke ingang te sluiten voor in ieder geval twee jaar. 


Een en ander heeft gevolgen voor de geplande voorstellingen. Van de uitgestelde voorstellingen in de periode maart tot en met juni 2020 is de voorstelling van Jaap Robben en Ronald Giphart inmiddels definitief afgelast, zo meldt de stichting. Mensen die daar kaartjes voor hadden gekocht hebben hun geld teruggekregen. Voor de volgende voorstellingen is of wordt een vervangende datum gezocht: Guido Weijers (vervangende datum 12 mei 2021), Rob Scheepers (vervangende datum 17 september 2020), Quatro Ventos (nog onbekend) en Arjan Erkel (nog onbekend). Mensen die kaartjes hebben voor (een van) deze voorstellingen worden per e-mail geïnformeerd. Als deze voorstellingen niet door kunnen gaan krijgen zij uiteraard ook het betaalde bedrag terug.

Nieuwe theaterseizoen

Voor het nieuwe theaterseizoen 2020/2021 had de stichting, al voor de uitbraak van corona, een programma samengesteld. Omdat in april duidelijk werd dat er voorlopig geen voorstellingen door mochten gaan, is besloten de verspreiding van de theaterbrochure uit te stellen. Inmiddels kunnen er wel theatervoorstellingen doorgaan, maar door de 'anderhalve-meter' regel kan slechts een klein aantal kaarten worden verkocht. De stichting bekijkt nu of het laten doorgaan van voorstellingen financieel haalbaar is. Daar komt nu dus dat in ieder geval geen gebruik kan worden gemaakt van De Schroef (voorheen Bij ons... in Zundert). Stichting CultuurCentrum Zundert nu of het mogelijk is om voorstellingen op een andere plaats te laten doorgaan. 

Staat gebouw

“Het college heeft besloten het gebouw te sluiten vanwege de staat van het gebouw,”zo meldt wethouder Twan Zopfi. “Het kost te veel geld om het gebouw comfortabel en veilig te maken. Die kosten worden in verband met de urgente wens om het gebouw op te knappen er nooit meer uitgehaald. Na gesprekken met diverse gebruikers en belanghebbenden, die de optie tot meteen sluiten zelf hebben ingebracht, is deze stap gezet.”

Laatste woord

“Richting de toekomst zijn de eerste voorzichtige plannen om het gebouw grondig te renoveren en er diverse maatschappelijke functies in onder te brengen”, vervolgt hij. “Er wordt met alle gebruikers en belanghebbenden druk gewerkt aan de uitwerking daarvan. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord als het gaat om de budgetten. Waarom twee jaar? Omdat een dergelijk traject veel voorbereiding vraagt. Het gemeentehuis is in een jaar verbouwd maar daar ging ook nog ruim een jaar voorbereiding aan vooraf. Dat is alleen niet zichtbaar. We werken toe naar een vernieuwd gebouw waarin net als vroeger ontmoeting, theater en maatschappij centraal staan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>