Groot onderhoud aan N638 tussen Zundert en Rucphen uitgesteld naar 2021
Foto: Provincie Noord-Brabant

Groot onderhoud aan N638 tussen Zundert en Rucphen uitgesteld naar 2021

ZUNDERT - Het groot onderhoud dat in het najaar aan de N638 tussen Zundert en Rucphen stond gepland, is uitgesteld naar 2021. Het uitstel is het gevolg van een beroep dat is ingediend over de aanbestedingsprocedure. De behandeling hiervan volgt naar verwachting in september. Hierna kan er meer duidelijkheid worden gegeven over de planning van het groot onderhoud.


Door de uitgestelde gunning van het werk wordt in 2020 niet meer gestart met het groot onderhoud aan de N638. Dit besluit heeft de provincie Noord-Brabant genomen om overlast voor weggebruikers en inwoners in de omgeving dit jaar te beperken. De beschikbare tijd om het werk voor te bereiden en uit te voeren zou namelijk te kort worden om bepaalde werkzaamheden voor de winter af te ronden.

Het kappen van de bomen vindt nog wel dit jaar plaats. De bomen die te dicht op de rijbaan staan worden gekapt om de veiligheid in de toekomst te verbeteren. Het proces rondom de bomenkap is in de tussentijd doorlopen en de geselecteerde bomen tussen Zundert en Rucphen mogen gekapt worden. Ter compensatie zijn voor de meeste te kappen bomen reeds in 2019 nieuwe bomen geplant. Het resterende deel volgt in 2021. 

Tijdens de werkzaamheden moet de N638 voor korte tijd worden afgesloten

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>