Sportfanaat in een uitgeklede sportzomer: 'Je valt toch een beetje in een gat'
Sportliefhebber Hans van Meer: 'De sportzomer die het had moeten worden, wordt het dit jaar toch niet'
Sportliefhebber Hans van Meer: 'De sportzomer die het had moeten worden, wordt het dit jaar toch niet' (Foto: Hans van Meer)

Sportfanaat in een uitgeklede sportzomer: 'Je valt toch een beetje in een gat'

RIJSBERGEN - Olympische Spelen, EK Voetbal, Vuelta, Tour de France: het maakt niet uit. Sommige mensen volgen alle sportevenementen op de voet. Ondernemer Hans van Meer is zo iemand. “Nu het er deze zomer allemaal niet is, val je toch een beetje in een gat”, vertelt hij.


Met een eigen schoenenzaak in de dorpskern van Rijsbergen is het natuurlijk onmogelijk om echt álles te zien. “Maar met de aankomst van een etappe in zicht, probeer ik op zo’n moment toch net even uit de winkel te zijn,” zegt hij. “Verder volg ik altijd de nabesprekingen en analyses. Die hebben we overigens ook binnen onze eigen vriendengroep. ‘Die renner gaat dit jaar ver komen’, klinkt het dan onder elkaar."

Klantenacties

"Het is eveneens vreselijk jammer dat het EK Voetbal niet doorgaat. Bij zulke evenementen houd ik met het oog op leuke klantenacties al rekening met de inkoop voor de winkel. Voor het Nederlands Elftal zelf kan de verschuiving van het EK naar volgend jaar overigens wel weer gunstig uitpakken aangezien we momenteel een paar geblesseerde voorhoedespelers hebben.” 

Saaiheid

Alle uitgestelde evenementen beïnvloeden hoe dan ook zijn agenda, stelt Hans van Meer. “Zo simpel is het. Ik ben vrij fanatiek als het gaat om het volgen van sportevenementen. Ik ben meestal ook degene die dan een poule opzet voor alle voorspellingen. Niks in het vooruitzicht hebben is niet leuk. Dat proef ik ook binnen het clubje van sportvrienden. We leven nu met een bepaalde saaiheid. De sportzomer die het had moeten worden, wordt het dit jaar toch niet.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>