Nico Mathijssen: 'Met ZLM Tour richten we ons nu op volgend jaar'
Foto: Nico Mathijssen

Nico Mathijssen: 'Met ZLM Tour richten we ons nu op volgend jaar'

ZUNDERT - “De sportzomer die we niet hebben.” Nico Mathijssen uit Rijsbergen maakt van zijn hart geen moordkuil. Als het gaat om sport, is het deze zomer maar behelpen, zo maakt hij duidelijk.


En dan heeft hij het niet eens alleen maar over afgelaste en/of opgeschoven evenementen als de Olympische Spelen, het EK Voetbal en de Vuelta. Als secretaris van Stichting Wielerdorp Rijsbergen zag hij vanwege het coronavirus ook ‘eigen’ sportieve activiteiten de mist in gaan. 

Droom

Zo werd de vierde editie van toertocht De Speer van Rijsbergen noodgedwongen afgelast. “Daarnaast keken we enorm uit naar de dit jaar in Rijsbergen geplande start van de ZLM Tour. Dat we die in vijf jaar tijd als Wielerdorp Rijsbergen hebben weten binnen te halen, betekende voor ons het uitkomen van een grote droom. Al het sprintgeweld van de deelnemende renners zou hiermee door de kernen van de gemeente Zundert denderen, maar zoals bekend werd ook een streep gehaald door de ZLM Tour. We richten ons nu op volgend jaar. Gelukkig ontvangen we veel steun van de Gemeente Zundert die meteen toezegde het voor ons reeds gereserveerde budget door te schuiven naar 2021."

Tour de France

"Zelf willen we net als elk jaar met ons clubje in oktober de Toerversie Amstel Gold Race rijden, maar het is afwachten of die in de huidige omstandigheden wel kan doorgaan. De Tour de France heb ik wel gemist de voorbije maand: ’s avonds onder het genot van een glas wijn de etappes herbeleven en de nabeschouwingen volgen zat er nu helaas niet in.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>