Heet zomerweer op komst, kans op hittegolf
Foto: Pixabay

Heet zomerweer op komst, kans op hittegolf

ZUNDERT - Er breekt vanaf woensdag een periode aan met zonnig en heet zomerweer. Dat meldt Weeronline. Er is ook kans op een regionale hittegolf. 


Woensdag is het al flink zomers. Er is een mix van wolken en zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. Op donderdag wordt het in het westen en noorden zomers warm met 25 graden. In de zuidoostelijke helft van het land is sprake van tropische hitte met 30-32 graden.

De kans is groot dat het hete zomerweer, met landinwaarts maxima van 30 graden en meer, tot in het volgende weekend aanhoudt. In het zuidoosten kan het opnieuw 35 graden worden. Vanaf maandag 10 augustus neemt de onzekerheid in de verwachting toe. Er is kans op een overgang naar koeler weer met buien, maar het droge hete zomerweer kan ook nog langer aanhouden.

Grote kans op hittegolf 

De kans dat het hete weer een hittegolf oplevert is 85-90% voor Brabant, Limburg, de Achterhoek en Gelderland. De kans dat het in De Bilt tot een hittegolf komt is circa 60%. Deze hittegolf start op woensdag en moet ten minste aanhouden tot en met volgende week zondag.

Wisselvallig zomerweer

De komende dagen is het licht wisselvallig zomerweer met wolken, zon en enkele buien. De dag met de meeste buien is maandag. De middagtemperatuur ligt met 19-20 graden aan zee tot 22-24 graden in het zuidoosten iets onder de normale waarden voor begin augustus. Gemiddeld wordt het in deze tijd van het jaar 21-25 graden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>