Bier van Brouwerij Kaarschot zet Rijsbergse buurtschap in de schijnwerpers
Tom Gerrits: 'Onze recepten zijn niet geheim, maar de bieren namaken is niet eenvoudig'
Tom Gerrits: 'Onze recepten zijn niet geheim, maar de bieren namaken is niet eenvoudig' (Foto: Brouwerij Kaarschot)

Bier van Brouwerij Kaarschot zet Rijsbergse buurtschap in de schijnwerpers

RIJSBERGEN - Tom Gerrits is een van de grondleggers van Brouwerij Kaarschot in Rijsbergen. Haar lokale speciaalbieren doen het bijzonder goed. Sommige cafés hebben ze al in hun assortiment opgenomen. De biertjes zijn zelfs verkrijgbaar bij de lokale supermarkt.


Op dat laatste is hij best trots. “Het zet buurtschap Kaarschot toch in de schijnwerpers”, zegt hij. Een gouden bruiloft in Kaarschot in 2013 plaveide dan ook de weg naar de nu nog altijd actieve brouwerij. “Tien jaar geleden had ik in mijn eentje al eens wat brouwsels gemaakt om uit te proberen,” vertelt Tom Gerrits. “Dat kwam tijdens de voorbereiding op de gouden bruiloft ter sprake en niet veel later besloten we met een paar man om speciaalbieren te gaan brouwen.” De Stichting Brouwerij Kaarschot werd opgericht en hetzelfde jaar nog was het eerste biertje een feit. “Daar viel nog wel wat aan te verbeteren, maar de eerste stap was gezet.” 

Ontwikkelen

Meerdere stappen volgden en inmiddels produceert de brouwerij vier ‘officiële’ bieren: Kaarschots Amber, Kaarschots Wit, Kaarschots Triple en Laarschots Elf. “Het doel van onze stichting is dan ook het ontwikkelen van nieuwe bieren,”aldus Tom Gerrits. “Momenteel denken we bijvoorbeeld na over het maken van een stout bier.” Bang dat andere brouwers aan de haal gaan met door Brouwerij Kaarschot ontwikkelde smaken is hij niet. “Onze recepten zijn niet geheim, maar de bieren namaken is niet eenvoudig. Elke installatie is namelijk anders en je moet bovendien over de nodige ervaring beschikken.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>