Kastelein in een wereld van speciaalbieren: 'Het wordt bijna een missie'
Ronald Catsman: 'Je wilt je gasten toch verwennen en telkens wat nieuws kunnen bieden'
Ronald Catsman: 'Je wilt je gasten toch verwennen en telkens wat nieuws kunnen bieden' (Foto: Addo Sprangers)

Kastelein in een wereld van speciaalbieren: 'Het wordt bijna een missie'

ZUNDERT - Kastelein Ronald Catsman en zijn partner Paulien namen anderhalf jaar geleden café De Kèrel in Zundert over. Sindsdien maken bieren uit de regio een meer dan belangrijk deel uit van het assortiment.


Dat laatste behoeft nauwelijks verwondering. De kroeg is namelijk thuishaven van biergilde Cambrinus. “Allemaal klanten en gasten van dit café,” aldus de in Wernhout woonachtige Ronald Catsman. “We zijn er meteen een keer bij aangesloten en dan word je vanzelf enthousiast. Ik ben me in speciaalbieren gaan verdiepen en heb er vervolgens meerdere in huis gehaald. Dat wordt gewaardeerd. Ik heb nu zeker over de honderd soorten bier. Je wilt je gasten toch verwennen en telkens wat nieuws kunnen bieden. Het wordt bijna een missie.” 

‘Fingerspitzengefühl’

Op de kaart staan onder meer bieren van de net over de grens gelegen Crow Montain Craft Brewery uit Essen-Horendonk, naast ‘specials’ van de Zundertse brouwerij De Drie Heerlijkheden. “Nadeel van zo’n kleine brouwerij is dat er slechts kleine hoeveelheden kunnen worden geleverd. Het duurt altijd een paar weken voordat er weer kan worden aangevuld, dus ik reserveer altijd een paar kistjes.” Ronald Catsman hecht er waarde aan dat er voor iedere bierliefhebber wel wat te kiezen valt. “Ik kies de bieren vooral vanuit mijn ‘fingerspitzengefühl’, maar ik weet inmiddels wel waar de behoefte ligt. Als speciaalbiercafé staan we goed op de kaart. Leden van andere biergilden die hier komen, kijken hun ogen uit.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>