Biergilde Cambrinus geniet van bijna onuitputtelijk aanbod speciaalbieren
Corné van de Klundert: 'Het leek ons op zeker moment wel leuk om een biergilde op te richten'
Corné van de Klundert: 'Het leek ons op zeker moment wel leuk om een biergilde op te richten' (Foto: Kirsten Nouws)

Biergilde Cambrinus geniet van bijna onuitputtelijk aanbod speciaalbieren

ZUNDERT - Corné van de Klundert is medeoprichter van het biergilde Cambrinus, het eerste biergilde van Zundert. “Met de opkomst van alle lokale speciaalbieren is het voor ons een heel goede tijd.”


De monniken van abdij Maria Toevlucht in Zundert deden er meer dan honderd jaar over voor ze eind 2013 de wereld verblijdden met het trappistenbier Zundert Trappist. Wat dat betreft lieten de leden van het pas op 1 januari 2015 in het leven geroepen biergilde Cambrinus er met de lancering van haar Zundertse speciaalbier D’n Nestor drie jaar geleden bepaald geen gras over groeien. Maar het gilde telt dan ook ‘hardcore’ liefhebbers van speciaalbieren. “Vóór de grote hype al zaten we op dikwijls op zondag met een groepje bij café De Kèrel om samen lekker speciaalbiertjes te proeven,”vertelt Corné van de Klundert. “Het leek ons op zeker moment wel leuk om een biergilde op te richten. Zo is biergilde Cambrinus ontstaan.” 

Proeverij

Net als veel andere leden ging Corné van de Klundert door de jaren heen regelmatig aan de slag met het zelf brouwen van bier. “Met wisselend succes,” stelt hij. Bij biergilde Cambrinus worden speciaalbieren dan ook vooral geproefd en besproken. Iedere laatste zondag van de maand houden de gildeleden beurtelings een proeverij, waarbij het thema tot het allerlaatste moment geheim blijft. “Er komen dus telkens andere bieren voorbij. Wat dat betreft is het aanbod bijna onuitputtelijk.” Dat laatste is natuurlijk goed nieuws voor het gilde. “We kunnen hopelijk nog jaren door.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>