Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Kindercorso: Geen optocht door Zundert, maar wagentjes thuis presenteren

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZUNDERT - Het Kindercorso gaat door, maar dit jaar trekken de jeugdige wagenbouwertjes niet door de Zundertse straten. "De werkgroep Kindercorso is gaan brainstormen en in overleg gegaan met de gemeente over wat er in coronatijd wél kan en hoe we dat veilig en verantwoord kunnen organiseren. Dat is Kindercorso The Battle geworden en daar ben ik heel trots op", kondigt voorzitter Jos Jochems van Corso Zundert aan. 

Kindercorso The Battle bestaat een ontwerp- en bouwwedstrijd. The Battle verschilt niet veel van de voorgaande kindercorso's. Kinderen moeten bedenken wat ze gaan bouwen en daar een ontwerp voor maken. Daarna gaan ze aan de slag met bouwen, het kiezen van kleuren, het plukken en tikken van dahlia's en bedenken hoe ze hun creatie presenteren. Juryleden komen bij de bouwers thuis om hun wagentje te beoordelen. Dit gebeurt op zondag 20 september. Na afloop volgt de online prijsuitreiking. 

Deelnemers aan The Battle voeren online opdrachten uit en delen de uitkomsten met de Stichting Bloemencorso Zundert. Bij elk onderdeel zijn prijzen te winnen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief