Fotowedstrijd buurtschap De Berk nadert ontknoping
Foto: Pixabay

Fotowedstrijd buurtschap De Berk nadert ontknoping

ZUNDERT - Pet Picture. Dat is de naam van de door buurtschap De Berk gehouden fotowedstrijd waarbij deelnemers gedurende vier maanden bijzondere foto’s van hun huisdier(en) konden insturen. Het leverde honderden inzendingen op. Op zondag 4 oktober vindt op het bouwterrein van de buurtschap aan de Berkenring de ‘grote’ prijsuitreiking plaats. Op woensdag 30 september start een expositie van de mooiste foto’s.


Corso Zundert mocht dan al vroegtijdig zijn afgelast, voor buurtschap De Berk was het geen reden om achterover te leunen. Onder de noemer Pet Picture startte zij per 1 mei daarom een fotowedstrijd waarbij het de bedoeling was dat deelnemers hun huisdier(en) zo leuk, lief en grappig mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen.


Honden centraal

Drie honden stonden centraal bij de te bouwen corsocreatie van De Berk dit jaar, maar door de afgelasting van Corso Zundert werd hierdoor een streep gehaald. De buurtschap besloot daarom ‘gewoon’ volgend jaar met het ontwerp 'Doggy Style' aan de slag te gaan. Geïnspireerd door dit ontwerp van Karin de Bakker ontstond bij leden van buurtschap De Berk het idee om een fotowedstrijd te houden. De opdracht? Fotografeer je huisdier(en) zo leuk, lief en grappig mogelijk en post deze op de Facebookpagina Pet Picture Buurtschap De Berk Fotowedstrijd. De opdracht was aanvankelijk bedoeld voor kinderen tot 16 jaar, maar gezien de vele enthousiaste reacties op het initiatief werd al snel besloten om ook volwassenen tot de fotowedstrijd toe te laten. Kinderen die geen huisdier hebben, mochten ook een foto van hun knuffel inzenden.

Prijzen

Met de fotowedstrijd, waar iedereen gratis aan mocht meedoen, vielen de voorbije maanden reeds leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen waren er om te beginnen prijsmomenten op 1 juni, 1 juli, 1 augustus en 1 september. Tijdens de nu in aantocht zijnde grote prijsuitreiking worden drie hoofdprijzen voor kinderen en drie hoofdprijzen voor volwassenen uitgereikt. Daarnaast is er een buurtschapprijs voor de buurtschap met de meeste inzendingen, is er een publieksprijs voor kinderen én is er een publieksprijs voor volwassenen.

Expositie

Omdat er enorm veel leuke foto’s zijn gepost, vindt daags voor de prijsuitreiking nog een expositie plaats op het bouwterrein van Buurtschap de Berk, naast het adres Berkenring 54b in Zundert. Hierbij zijn de inzendingen van de eerdere prijswinnaars en de leukste, grappigste en mooiste foto’s te zien. De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag 30 september van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur, op donderdag en vrijdag 1en 2 oktober van 19.00 uur tot 20.30 uur en op zaterdag 3 oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag 4 oktober (Dierendag) vindt het laatste expositiemoment plaats en wordt tevens de hoofdprijs uitgereikt. Iedereen is welkom. Bezoekers moeten zich wel aan de geldende coronaregels houden, geen gezondheidsklachten hebben en 1,5 meter afstand houden. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>