Inwoners ondervinden veel last van drugsgebruik- of handel in de buurt
Foto: Politie

Inwoners ondervinden veel last van drugsgebruik- of handel in de buurt

ZUNDERT - Gemiddeld bijna een kwart (24,3 procent) van de Nederlandse bevolking van 15 jaar of ouder heeft in 2019 aangegeven dat drugsgebruik of drugshandel weleens voorkomt in zijn of haar buurt. Ongeveer 4 procent zegt daar veel overlast van te ervaren. 


Vooral inwoners van basisteamregio’s van de politie in de grote steden geven vaker aan veel drugsoverlast te ervaren. Dit blijkt uit gegevens van de Veiligheidsmonitor 2019, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gepubliceerd.

In de politieregio Breda, waar ook Zundert onder valt, verhouden de cijfers over de ervaring met drugsgebruik- en handel in de buurt met het gemiddelde (24,1 procent). Datzelfde geldt voor de overlast die daarvan ervaren wordt, 4,3 procent.

Mensen die problemen met drugsgebruik ervaren, rapporteren ook vaker andere vormen van overlast, zoals het lastig vallen van mensen op straat, dronken personen op straat en rondhangende jongeren. 

Van de mensen die veel overlast van drugsgebruik of -handel ervaren, zegt 24,2 procent dat dit probleem als eerste moet worden aangepakt. Bij de mensen die geen of weinig overlast ervaren, geeft 1,4 procent aan dit als eerste aan te willen pakken.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Kraanmachinist

Werkendam

Bezorgers

Breda

Teler

Dinteloord

Productie medewerker

Breda

Diverse medewerkers

Diverse locaties