Horeca in een monument: 'Bij het zien van het pand waren we meteen verkocht'
Foto: Addo Sprangers

Horeca in een monument: 'Bij het zien van het pand waren we meteen verkocht'

KLEIN ZUNDERT - Hoeve Klein Zundert is niet alleen gelegen op een schilderachtige plek, het horecabedrijf wordt ook nog eens gerund vanuit een monumentaal pand. De voormalige langgevelboerderij aan de Klein Zundertseweg 13 heeft namelijk de status van gemeentelijk monument.


Al hecht Willy van Schie-De Meulder aan dat laatste slechts weinig waarde. Het was vooral de locatie die haar en haar partner Emerance in 2008 deed besluiten om hun geluk in Klein Zundert te gaan beproeven. “We hadden een horecabedrijf in de binnenstad van Breda, met discotheken en daarmee ook de nodige herrie in de buurt. Dat paste niet bij onze plannen om in een rustige entourage gastvrij mensen te kunnen ontvangen. Via een makelaar kwamen we vervolgens in Klein Zundert terecht. Bij het zien van het pand waren we meteen verkocht. Het heeft een meer dan honderd jaar oude vloer en de oude schuur is nog voorzien van de originele balken. Bovendien is er een prachtig uitzicht op het Jan Koekenplein, op de kerk en op het kerkhof. Een idyllisch plaatje. Het maakt het geheel compleet. We wilden in eerste instantie een pannenkoekenhuis starten, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat we op deze bijzondere locatie met feesten en partijen meer konden bieden.” 

Sfeer

Het tweetal huurt het pand van projectontwikkelaar René Maas. “Met zijn toestemming hebben we vorig jaar heel de tuin op de schop genomen. Daarnaast is de rechterkant van de hoeve, die vroeger een koeienstal was, zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat. We willen de unieke sfeer behouden." In die opzet lijken de horecaondernemers geslaagd. "Hoeve Klein Zundert is sinds het uitbreken van het coronavirus op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Er komen veel bezoekers op af. Mensen worden zich steeds meer bewust van de mooie plekjes in hun omgeving."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>