'Als ik mijn laptop heb, kan ik mijn werk in principe overal doen'
Foto: Kelsy Koeken

'Als ik mijn laptop heb, kan ik mijn werk in principe overal doen'

Linsy Koeken


Linsy Koeken uit Achtmaal is werkzaam als IT Change Manager voor het Deense bedrijf DSV Solutions. Normaal gesproken doet zij dit vanuit de vestiging in Moerdijk. Sinds het uitbreken van het coronavirus in maart echter werkt zij thuis.

Dat laatste is voor haar zeker geen onmogelijke opgave. “Als ik mijn laptop heb, kan ik mijn werk in principe overal doen. Ik ben coördinator voor onze ICT’ers. Samen met de andere leden van mijn team plan ik de wereldwijd de werkzaamheden: Nederland, Denemarken, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, noem maar op. Ik heb dus altijd al veel contacten die sowieso via bijvoorbeeld e-mail, telefoon en Skype verlopen.” Fysieke bezoeken aan andere filialen in Nederland of bijvoorbeeld een werkoverleg in Denemarken zitten er voorlopig echter niet in. En dat is wennen, weet Linsy Koeken. “Mijn eigen team telt drie personen. We spreken elkaar weliswaar dagelijks op afstand, maar even gemakkelijk binnenlopen is er nu niet bij. Daarnaast worden er vrijwel uitsluitend werkgerelateerde zaken besproken. Je hebt niet even een praatje over de kinderen of over de vakantie.” Inmiddels beschikt ze thuis op de bovenverdieping over een provisorisch ingericht kantoortje. “We mochten van het werk laptop, schermen en bureaustoelen mee naar huis nemen. In het begin zat ik nog in de woonkamer, maar ik ben blij dat ik nu in een apart kamertje zit. De spullen liggen nu niet meer in het zicht. Als mijn werktijd erop zit, trek ik nu de deur dicht en ben ik echt vrij.”

n

TEKST ADDO SPRANGERS

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>