Malawi Shop in Zundert officieel van start
Doel van de door vrijwilligers gerunde kringloopwinkel is het structureel bieden van financiële hulp aan het door de Zundertse Nicole van Elteren opgerichte kindertehuis in Malawi.
Doel van de door vrijwilligers gerunde kringloopwinkel is het structureel bieden van financiële hulp aan het door de Zundertse Nicole van Elteren opgerichte kindertehuis in Malawi. (Foto: Stichting Malawi Shop)

Malawi Shop in Zundert officieel van start

ZUNDERT - De Malawi Shop aan de Veldstraat in Zundert is woensdag officieel van start gegaan. Doel van de door vrijwilligers gerunde kringloopwinkel is het structureel bieden van financiële hulp aan het door de Zundertse Nicole van Elteren opgerichte kindertehuis in Malawi.


De Malawi Shop is een vervolg op de eind vorig jaar door Peter Dictus en Riet Pijnappels geïnitieerde benefietavond ten bate van het kindertehuis. Deze groeide, mede via een spontaan opgezette winkel in de Molenstraat, echter uit tot een enkele weken durende inzamelingsactie die uiteindelijk ruim 45.000 euro opleverde.

Overname

Nadat Terre des Hommes vanwege het coronavirus de stekker trok uit haar winkel aan de Veldstraat, mede vanwege het besmettingsgevaar voor haar veelal oudere vrijwilligers, ontstond het idee om op dezelfde locatie een nieuwe winkel op te zetten ten bate van het werk van Nicole van Elteren in Malawi. Aldus geschiedde. De huurovereenkomst en inboedel werden door de nieuw opgerichte Stichting Malawi Shop overgenomen van Terre des Hommes, waarna een aanvang kon worden gemaakt met de nieuwe inrichting en een nieuwe uitstraling van het winkelpand.

Kiem

Dinsdagavond vond in gezelschap van een twintigtal genodigden de officiële opening van de Malawi Shop plaats. Present waren uiteraard Peter Dictus en Riet Pijnappels. “Dankzij hen zijn we Malawi op een andere manier gaan waarderen en is de kiem gelegd voor het blijven steunen van Nicole van Elteren en haar werk in Malawi,” aldus Jacques van Tichelt, voorzitter van de Stichting Malawi Shop.

Band

Nicole van Elteren was hoogstpersoonlijk aanwezig bij de officiële opening en knipte samen met burgemeester Joyce Vermue een strik door die twee verschillende linten met elkaar verbond, welke symbolisch de band tussen Zundert en Malawi moesten bevestigen. Bij de ceremonie was eveneens een rol weggelegd voor Magda Schrauwen en Basja van Berkel van de oude Terre des Hommes-groep. “Zij vormden voor ons de ingang naar de realisatie van de Malawi Shop,” legt Van Tichelt uit.

Rij

De nieuwe winkel mocht zich woensdag meteen al in grote belangstelling verheugen. “Vanwege het coronavirus mogen er maar tien bezoekers de winkel in. Dat zorgde ervoor dat veel belangstellenden netjes in de rij moesten wachten totdat er weer een winkelmandje vrijkwam. Dat gebeurde overigens ook heel gedisciplineerd.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>