Pilot Vitaal Buitengebied: gedeputeerde Erik Ronnes brengt werkbezoek aan Zundert
Gedeputeerde Erik Ronnes bezocht onder meer enkele boomkwekerijen.
Gedeputeerde Erik Ronnes bezocht onder meer enkele boomkwekerijen. (Foto: Wim Roefs )

Pilot Vitaal Buitengebied: gedeputeerde Erik Ronnes brengt werkbezoek aan Zundert

ZUNDERT - Gedeputeerde Erik Ronnes heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan Zundert in het kader van de pilot Vitaal Buitengebied. Ontvangst en rondrit door de landelijke omgeving werden hierbij georganiseerd door de Gemeente Zundert. 


Burgemeester Joyce Vermue en wethouder Patrick Kok gaven de gedeputeerde uitleg over de algemene gang van zaken bij de pilot. Ook verschillende deelnemers aan de pilot waren present om toelichting te verzorgen op de tot nu toe geboekte progressie en op het verdere traject dat in de diverse deelgebieden nog is te bewandelen.

Hofstede aan de Dreef

Een aantal betrokkenen uit de pilot waren uitgenodigd om toelichting te geven aan de voortgang die tot nu toe is geboekt en het verdere traject dat in de diverse deelgebieden nog te bewandelen is. De aftrap hierbij werd verzorgd door Ellen Braspenning met een presentatie over het bijzondere initiatief Hofstede aan de Dreef aan de Achtmaalseweg 111 in Zundert.


Boomteeltsector

Tijdens de busrit door het buitengebied is door diverse sprekers aandacht geschonken aan vele onderwerpen die ook de boomteeltsector aangaan, zoals watervoorziening, teeltondersteunende voorzieningen, verkeersproblematiek en kansen voor ondernemers. Bij het locatiebezoek aan de bij Treeport aangesloten Boomkwekerij Erik van Dijck en Boomkwekerij Den Eldert kwam een aantal problemen en oplossingen op een heldere manier bij elkaar. Na afloop klonk dan ook waardering voor de boomteelt en waardering voor de constructieve houding van de deelnemers aan deze pilot. Aan Treeport werd ruime spreektijd gegund om het belang van de boomteeltsector in de regio te benadrukken. Volgens Treeport is hierbij goed naar voren gekomen hoe de sector met innovaties bezig is en hoe zij midden in de samenleving staat. Ter voorbereiding werd door de Gemeente Zundert een boekje samengesteld.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>