Makelaar Barry Gommers: 'Iedereen moet in staat zijn een soort wooncarrière door te maken, waarbij natuurlijke doorstroming het ideaalbeeld is'
Makelaar Barry Gommers: 'Iedereen moet in staat zijn een soort wooncarrière door te maken, waarbij natuurlijke doorstroming het ideaalbeeld is' Foto: Schalk Makelaardij

Makelaar Barry Gommers: 'Iedereen is gebaat bij gezonde woningmarkt'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - “Of er voldoende starterswoningen in de Gemeente Zundert zijn? Dat is maar net wat je daar onder verstaat. Iedereen heeft daar zijn eigen definitie bij.” Aan het woord is Barry Gommers, makelaar-taxateur van Schalk Makelaardij uit Rijsbergen.

“Alle betrokken partijen, zoals Gemeente Zundert, projectontwikkelaars en makelaars, zijn gebaat bij een gezonde woningmarkt,” stelt hij. “Iedereen moet in staat zijn een soort wooncarrière door te maken, waarbij natuurlijke doorstroming het ideaalbeeld is. Elke starter heeft echter zijn of haar eigen wensen. Voor de één is een starterswoning een rijtjeshuis en voor de ander een twee-onder-een-kapwoning met garage. De laatste jaren heeft er voor wat betreft nieuwbouw van starterswoningen wel een belangrijke inhaalslag plaatsgevonden.” 

Concurrentie

Desondanks is het volgens Barry Gommers voor starters niet eenvoudig de woningmarkt te betreden. “Als makelaar brengen wij vraag en aanbod bij elkaar en momenteel verliest het aanbod het constant van de vraag, met steeds hoger wordende woningprijzen als gevolg. We zien dat kopers momenteel regelmatig boven de vraagprijs bieden uit angst achter het net te vissen. Omdat het lenen van geld door de lage rente op dit moment navenant niets kost, schieten ook de te lenen bedragen de lucht in. Bovendien is de woningmarkt een stuk breder geworden. Starters uit de gemeente Zundert ondervinden flinke concurrentie. Bij bezichtigingen van woningen melden zich tegenwoordig zelfs gegadigden uit Dordrecht en Rotterdam.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief