Appartementenbouw in Sint Bavostraat Rijsbergen
Foto: Architecten Buro Schoenmakers

Appartementenbouw in Sint Bavostraat Rijsbergen

RIJSBERGEN - De oude winkellocatie Sint Bavostraat 17-19 in Rijsbergen maakt plaats voor zes nieuwe appartementen. Dat staat in het ontwerpbestemmingsplan van Schoenmakers Architectuur BV. Het college van B&W heeft positief besloten. Het plan ligt de komende zes weken ter inzage.


Op de voormalige locatie van de drogisterij komen zes appartementen. Bij de bouw van deze appartementen staan duurzaamheid en betaalbaarheid centraal, als ook levensloopbestendige woningen. De appartementen worden energieneutraal gebouwd waarbij gebruik gemaakt wordt van een collectief warmtepompsysteem in combinatie met zonne-energie. De gevels in het ontwerp passen naadloos in het straatbeeld.

Uitstraling

Ook in Rijsbergen wordt gewerkt aan levendige dorpskernen. “De leegstand in de dorpskern van Rijsbergen is onderwerp van gesprek. We zien in de gemeente dat oude en leegstaande panden plaats maken voor nieuwe gebouwen die qua uitstraling passen in het straatbeeld. Deze ontwikkeling sluit hierop aan,”zo meldt wethouder Patrick Kok.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>