Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

GGD West-Brabant, Amphia en Microvida starten proef met sneltest voor corona

Door: Bregje Kop Algemeen

ZUNDERT - Vanaf vandaag wordt er in de teststraat in Breda een onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en toepasbaarheid van een sneltest. Mensen die meedoen aan de proef, krijgen een normale coronatest en een tweede ‘sneltest’. 

GGD West-Brabant voert samen met het Amphia Ziekenhuis en Microvida een onderzoek uit naar de betrouwbaarheid en toepasbaarheid van een sneltest voor corona. Wie meedoet aan deze proef krijg de PCR-rest, de normale coronatest, en een tweede test, die af wordt genomen uit de keel en neus. Deze test hoeft veel minder diep de neus in en is daardoor minder vervelend. 

Deze ‘sneltest’ is een antigeentest en lijkt op een zwangerschapstest. Binnen 15 minuten is de uitslag van de test namelijk al bekend. Dit betekent dat in de toekomst de uitslag binnen een uur online zou staan. Toch krijgen mensen tijdens de onderzoeksperiode nog niet de uitslag van de sneltest. 

Landelijk worden meer sneltesten getest. Als uit onderzoeken blijkt dat deze testen goed genoeg zijn, dan kunnen ze vanaf november op grote schaal worden ingezet. Het onderzoek duurt naar verwachting ongeveer drie weken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief