Amphia-verpleegkundige Mike: ‘Ook als je jong bent, is het belangrijk afstand te houden’
<p>Mike Buijs</p>

Mike Buijs

Amphia-verpleegkundige Mike: ‘Ook als je jong bent, is het belangrijk afstand te houden’

ZUNDERT - Verpleegkundige Mike Buijs (27) stond in maart tijdens de eerste coronagolf aan de frontlinie in het Amphia ziekenhuis. Hij verzorgde honderden patiënten op de speciale corona-afdeling (Cohort). “Normaal werk ik op de Acute Opname Afdeling, waar patiënten kortdurend verblijven, maar toen werkte ik op de Cohort.”


 Hij zag van dichtbij hoe mensen doodziek werden van het coronavirus. Wekenlang bewoog hij zich voort in beschermende kleding met mondmasker en bril. “We liepen acht uur in zo’n pak. Dat is heel intensief, want je krijgt het snel warm. Je kon er alleen uit in je pauze”, blijkt Mike terug. De corona-afdeling sloot voor de zomer de deuren. Nu loopt het aantal positieve COVID-19-patiënten weer gestaag op. Amphia heeft de eerste coronapatiënten weer opgenomen. 

“We hebben de Cohort inmiddels weer geopend”, geeft Mike aan. Hij roept iedereen daarom op om zich aan de coronamaatregelen te houden: “Het is moeilijk, maar het heeft ook de eerste keer gewerkt. Als we dat nu weer doen, valt het aantal patiënten hopelijk mee. Ook als je jong bent, is het belangrijk afstand te houden. Je wordt misschien zelf niet snel ziek, maar je kunt wel corona overbrengen aan je ouders, oma’s en opa’s.” 

In de winter duikt waarschijnlijk ook de griep weer op. Een combi van veel corona- en grieppatiënten zou een enorme belasting voor het ziekenhuis betekenen. Dat is niet nodig als iedereen de richtlijnen volgt. “Op deze manier breng je namelijk ook het griepvirus minder snel over. Laten we samen waakzaam zijn”, besluit Mike.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;