Afbeelding
Foto: Guus Arnouts

KBO-voorzitter Jos Hereijgers: ‘Gelukkig hebben we in Klein Zundert eigen locatie’

Door: Addo Sprangers Algemeen

Voorzitter Jos Hereijgers van KBO Klein Zundert ziet de opleving van de verspreiding van het coronavirus met argusogen aan. “De laatste weken merk ik dat heel veel mensen toch wel bang zijn dat de zaak weer op slot gaat.”

Dat laatste heeft alles te maken met de angst om in een isolement te geraken, weet hij. ” Bij de uitbraak van het coronavirus in maart hebben we binnen de KBO Klein Zundert en KBO Brabant veel zorg en tijd besteed aan hoe we met het virus kunnen en moeten omgaan.” Desondanks volgde hierop volgens Jos Hereijgers een moeizaam proces.

 “De behoefte aan sociale contacten onder senioren is groot, maar aan de andere kant was er ook bezorgdheid over het maken van die contacten. In dat opzicht hebben we geluk dat we met onze locatie Levenslucht in Klein Zundert een eigen plek hebben. Toen het geleidelijk aan weer mogelijk werd om de sociale contacten uit te breiden, zijn we op 1 juli meteen weer opengegaan. Wel zijn we heel voorzichtig opgestart en werden ook alle voorschriften nauwkeurig gehanteerd. Mensen spraken elkaar er ook op aan. Eigenlijk zijn we op zeker moment beland op het punt dat we weer konden genieten van de teruggekregen vrijheid. Dat was natuurlijk heel fijn. De laatste weken echter merk ik dat heel veel mensen toch wel bang zijn dat de zaak weer op slot gaat. Het is heel lastig. Dat merk ik zelf ook. Normaal gesproken ga ik naar het voetballen kijken bij mijn kleinkind, maar dat mag momenteel helaas niet meer.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief