Stichting Welzijn Zundert: ‘We hebben veel mensen kunnen helpen in deze tijd’
Foto: Marc Bplsius

Stichting Welzijn Zundert: ‘We hebben veel mensen kunnen helpen in deze tijd’

Dankzij haar vele vrijwilligers kon Stichting Welzijn Zundert (SWZ) de voorbije maanden veel hulp bieden aan kwetsbare groepen. Het is volgens SWZ-directeur Ankie de Hoon maar de vraag of dit de komende tijd nog steeds het geval is. 


“Veel van onze vrijwilligers zijn 65-plus. Durven, willen en kunnen zij, bij de heropleving van het coronavirus, nog wel actief blijven?” Bij de uitbraak van het coronavirus in maart werden vooral kwetsbare groepen als ouderen en mantelzorgers geraakt door de maatregelen die worden getroffen om het virus te beteugelen. Onder de noemer ‘Samen tegen Corona, Samen voor Zundert’ bundelden SWZ en zorg-welzijnsaanbieder Surplus daarom hun krachten om hulpvraag en hulpaanbod op elkaar af te stemmen en elkaar te versterken. 

“We hebben veel mensen kunnen helpen,” blikt ze terug. “De actie is wat dat betreft heel goed geslaagd. Het aantal vrijwilligers oversteeg zelfs het aantal hulpvragen. We zijn er nog steeds mee bezig: boodschappen doen, een praatje maken, noem maar op. De heropleving van het virus houdt ons dan ook enorm bezig. Je wilt mensen eenvoudigweg niet vertellen dat activiteiten misschien weer gaan stoppen. Eenzaamheid is echt een vreselijk iets. Als je niet meer mobiel bent en niemand meer spreekt, dan kom je terecht in een onmenselijke situatie. Het mogelijk opnieuw kwijtraken van vrijheden zorgt voor opstandigheid en een gevoel van onrechtvaardigheid.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>