Geneeskunde-student Demi sprong bij toen het coronavirus uitbrak
Foto: Collectie Demi Kustermans

Geneeskunde-student Demi sprong bij toen het coronavirus uitbrak

ZUNDERT - Demi Kustermans studeert Geneeskunde aan Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens de eerste uitbraak van het coronavirus in maart van dit jaar ondersteunde zij IC-verpleegkundigen op de in allerijl in het leven geroepen extra ic-afdeling aldaar.


“Als vierdejaars student ben ik nog niet in de praktijk werkzaam. Normaal gesproken ga je pas het vijfde of zesde jaar een co-schap in, al zit ik al wel twee jaar in een OK-studententeam. Van daaruit ben ik, samen met medestudenten, gevraagd om bij te springen toen het coronavirus uitbrak. Die vraag zagen we al wel aankomen. De vierde en zesde verdieping van Erasmus MC is altijd al een IC-afdeling geweest. Toen werd ook de achtste verdieping omgebouwd naar IC-afdeling. Omdat de opleiding vanwege het coronavirus stillag, kon ik er fulltime helpen. De eerste week was ik vooral logistiek bezig om ervoor te zorgen dat de eerste Covid19-patiënten er konden worden opgenomen. Daarna was het vooral kijken waar ik kon helpen.” 

De begeleiding die zij hierbij kreeg was volgens Demi Kustermans heel goed. “Voor ons was het daarnaast een grote kans om juist in een crisissituatie mee te mogen helpen. Het gaf veel voldoening om iets voor de IC te kunnen betekenen. Bovendien was het leerzaam. Inmiddels zijn de colleges coronaproof weer aan de gang. Ik moet heel veel uren in mijn opleiding stoppen. Dat geldt ook voor anderen. Wat dat betreft is het onzeker of er deze keer opnieuw zoveel extra handjes klaarstaan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>