Gemeente Zundert krijgt straks heuse kinderraad
Foto: afbeelding Gemeente Zundert

Gemeente Zundert krijgt straks heuse kinderraad

ZUNDERT - De allereerste kinderraad van de Gemeente Zundert is in aantocht. In januari wordt het officiële startsein gegeven. In de kinderraad zitten leerlingen uit de groepen 6, 7, 8 van de basisschool. Zij wonen allemaal in de gemeente Zundert en komen van verschillende scholen.


De leden van de kinderraad gaan nadenken over hoe de gemeente Zundert voor kinderen nog leuker kan worden gemaakt. De kinderen verzamelen hun onderwerpen en ideeën op school of in hun buurt, en bespreken dat in de kinderraad. “We starten met een kinderraad, omdat we ook jonge kinderen graag actief betrekken bij de gemeente. We willen hun mening horen over hun wijk en dorp. En hoe we dit samen nog mooier, veiliger en beter kunnen maken,” aldus burgemeester Vermue. De kinderraad is het tweede initiatief om jeugd te betrekken bij de politiek. In 2019 ging de Gemeente Zundert reeds van start gegaan met de jongerenraad. De eerste kinderraad start in januari 2021 en loopt tot de zomer van 2022. Anderhalf jaar dus. De tweede kinderraad is voor één schooljaar (schooljaar 2022-2023).

Aanmelding

De werving voor de eerste kinderraad loopt tot en met 1 november. Kinderen kunnen zich dan aanmelden voor de kinderraad. Hoe ze zich moeten aanmelden staat op www.zundert.nl/kinderraad.

Facebook live-sessie

Op dinsdag 20 oktober om 15:00 uur houdt burgemeester Vermue een Facebook live-sessie. Tijdens deze sessie kunnen kinderen hun vragen over de kinderraad stellen aan de burgemeester. De burgemeester is vanaf 15:00 uur live vanaf haar Facebook-account: www.facebook.com/JoyceVermue

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>