Gemeente Zundert veilt deel van haar inventaris
<p>Het grootste deel van de veiling bestaat uit meubels, schilderijen, boeken en andere voorwerpen. </p>

Het grootste deel van de veiling bestaat uit meubels, schilderijen, boeken en andere voorwerpen.

(Foto: Gemeente Zundert)

Gemeente Zundert veilt deel van haar inventaris

ZUNDERT - De Gemeente Zundert brengt een deel van haar inventaris onder de hamer. Het gaat om schilderijen, meubels, boeken en ander objecten waaraan de gemeente geen passende plek kan bieden. Tussen 23 oktober en 2 november kunnen inwoners en geïnteresseerden een bod doen op de stukken. De veiling is online. Op maandag 2 november is er een kijkdag op de Bredaseweg 2 in Zundert.


Onder de stukken bevinden zich een Engels mahoniehouten bureau, een Gelderse kussenkast en een Louis XVI mahonie kabinet. Ook enkele stoelen van de oude raadsopstellingen van Rijsbergen en Zundert worden geveild. Het grootste deel van de veiling bestaat uit meubels, schilderijen, boeken en andere voorwerpen.

Selectie

Door de jaren heen is de inventaris van de Gemeente Zundert gegroeid. Door een beperkte opslagruimte kan echter niet alles worden bewaard. Daarom heeft de Gemeente Zundert een zorgvuldige selectie gemaakt rekening houdend met de Erfgoedwet en de richtlijnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over kunst uit de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR). Om die reden heeft de Gemeente Zundert de afgelopen tijd contact gezocht met de kunstenaars. Een aantal kunstwerken is naar betreffende kunstenaars gegaan. De door de Gemeente Zundert gehouden stukken hangen in het raadhuis. Ook is aantal kunstwerken in bruikleen gegeven aan de Kerk en het streekhistorisch museum De Weeghreyse.


Veilingplatform

Inwoners en andere geïnteresseerden kunnen tussen 23 oktober en 2 november hun bod uitbrengen op het veilingplatform www.onlineveilingmeester.nl. Bieden is gemakkelijk. Je maakt binnen enkele minuten kosteloos een account aan, plaats een bod en ontvangt een bericht wanneer er een hoger bod is geplaatst. Voor deze veiling wordt een kijkmoment op afspraak gehouden. Aanmelden kan via e-mail bij j.netten@zundert of via telefoonnummer (076) 596 56 00 vóór maandag 26 oktober.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;