Afbeelding
Foto: Charles Luijten

Streep door carnavalsfeest in Rijsbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Er wordt het komende jaar geen carnavalsactiviteiten gehouden in ’t Aopelaand. De recente ontwikkelingen rond het oplevende coronavirus zijn hieraan debet.

Dat meldt woordvoerder Jasper Coremans namens CV De Aopelaanders. “De afgelopen maanden hebben wij als carnavalsvereniging De Aopelaanders samen met onze commissies, de Gemeente Zundert en de andere carnavalslievende Aopelaanders gekeken wat er nog mogelijk was binnen de toen geldende richtlijnen.Helaas hebben we op basis van de recente ontwikkelingen rondom de Covid-19 pandemie toch moeten besluiten een aantal zeer moeilijke beslissingen te nemen. Dit betekent dat CV De Aopelaanders geen Carnaval 2021 zal organiseren in ’t Aopelaand. Onze blik gaat vanaf nu op Carnaval 2022.”

Geannuleerd

Eerder al werd de viering van de Elfde van de Elfde komende maand geannuleerd. Dit betekent dat er voor 2021 dus ook geen prins bekend zal worden gemaakt. Andere carnavalsactiviteiten, zoals de Grote Optocht en de Kinderoptocht, gaan eveneens niet door. Volgens CV De Aopelaanders kunnen genoemde activiteiten niet op een verantwoorde manier binnen de geldende richtlijnen worden georganiseerd.

Vertrouwen

Volgens Coremans zijn er volop signalen dat iedereen toch nog zaken op probeert te pakken. “Die voelen voor ons heel goed en hierdoor kijken wij ook met veel vertrouwen uit naar de start van seizoen 2021-2022. Dat zal gaan starten met een bekendmaking van een nieuw motto. We hopen iedereen ook weer snel in goede gezondheid te kunnen treffen in het nieuwe jaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief