Gemeente Zundert schenkt fashioncheques aan kinderen in armoede
Foto: Pixabay

Gemeente Zundert schenkt fashioncheques aan kinderen in armoede

ZUNDERT - De gemeente Zundert reikt kledingcheques uit aan kinderen jonger dan 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. De fashioncheque is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeente Zundert. De gemeente organiseert de actie samen met de organisaties: Surplus, Stichting Leergeld, Stichting Welzijn Zundert, het Werkplein Hart van West-Brabant en Schuldhulpverlening.


Nieuwe kleding uitzoeken en shoppen net als leeftijdgenoten: gemeente Zundert gunt het ieder kind. Daarom reikt ze kledingcheques uit aan kinderen jonger dan 18 jaar uit gezinnen met een inkomen per maand tot 1.868 euro. Of, in het geval van alleenstaand ouderschap, een inkomen per maand tot 1.308 euro. Kinderen ontvangen een fashioncheque met een waarde van 100 euro. Deze cheque kunnen kinderen uitgeven bij winkels die zijn aangesloten bij www.fashioncheque.com.

Armoedebeleid

Het is het derde jaar dat Gemeente Zundert de actie uitvoert. Naar verwachting zullen ongeveer 200 kinderen de cheque ontvangen. “Natuurlijk reiken we deze kledingcheque liever niet uit. Maar helaas zijn er nog teveel gezinnen die in armoede leven. Daarom doen we dit. Parallel hieraan ligt onze aandacht op preventie en om gezinnen uit de armoede krijgen,” zegt wethouder Twan Zopfi, portefeuillehouder Zorg en Sociaal Domein. De organisaties met wie de gemeente deze actie organiseert, kunnen aan inwoners informatie en ondersteuning geven om uit de schulden te komen. Dit zijn de organisaties: Surplus, Stichting Leergeld, Stichting Welzijn Zundert, het Werkplein Hart van West-Brabant en Schuldhulpverlening.

Meer informatie

Gezinnen voor wie deze actie is bedoeld hebben een brief over de fashioncheque ontvangen. Gezinnen die hierover geen brief hebben ontvangen, maar wel denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen nog tot komende maandag contact opnemen met de Gemeente Zundert door een mail te sturen naar gemeente@zundert.nl. Verdere informatie en voorwaarden zijn hier te vinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>