Provincie gestart met groot onderhoud N638
Foto: Provincie Noord-Brabant

Provincie gestart met groot onderhoud N638

ZUNDERT - De Provincie Noord-Brabant is afgelopen week gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N638 tussen Zundert en Rucphen. De weg is tot 24 november - op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur - afgesloten voor doorgaand verkeer. 


De klus is door Provincie Noord-Brabant definitief gegund aan aannemer BAM Infra. In 2020 worden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf medio februari 2021 wordt er gestart met de werkzaamheden aan de rijbanen. Kruisingen worden hierbij verkeersveiliger ingericht, de rijbaan verbreed, de oversteekbaarheid voor fietsers en voetgangers verbeterd. Kortom, de kwaliteit van de weg wordt verhoogd door een betere inrichting.

Bomenkap

Voor de start van het groot onderhoud moeten er 400 bomen gekapt worden. Het gaat om bomen die te dicht op de weg staan en zorgen voor verkeersonveilige situaties. Op veel locaties staan de bomen direct tegen de weg aan en kunnen tegemoetkomende voertuigen elkaar niet veilig passeren. De bomen worden in de winter gekapt, omdat er in deze periode geen nestelactiviteiten van vogels plaatsvinden. Nadat de bomen zijn gekapt blijven de boomstronken in de bermen achter. Zo wordt voorkomen dat er zachte bermen ontstaan die gevaarlijk zijn voor het verkeer. De achtergebleven boomstronken worden met (tijdelijke) verkeersmaatregelen afgeschermd. Ook wordt de snelheid op deze locaties teruggebracht naar 50 km/h. Tijdens de werkzaamheden aan de rijbaan worden de boomstronken definitief verwijderd. Voor de bomenkap is een kapvergunning verleend en zijn compenserende maatregelen getroffen. Zo zijn in onder andere Landgoed de Moeren 350 bomen gepland en worden tijdens het groot onderhoud nog eens 150 bomen gepland. Ook is een bedrag gedoneerd aan het gemeentelijk Bomenfonds. Nadat de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, starten de werkzaamheden aan de weg medio februari 2021. Voor deze werkzaamheden zal de N638 langere tijd voor doorgaand verkeer afgesloten zijn, waarbij verkeer wordt omgeleid. Op een later moment wordt de exacte planning bekendgemaakt. Aannemer BAM Infra is op dit moment bezig met de voorbereidingen op deze werkzaamheden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>