7,5 ton voor renovatie sportpark DJA: ‘Afwachten en hopen dat het goed gaat komen’
<p>Zonder groot onderhoud aan haar accommodatie vreest DJA voor haar voortbestaan.&nbsp;</p>

Zonder groot onderhoud aan haar accommodatie vreest DJA voor haar voortbestaan. 

(Foto: Joris Mertens)

7,5 ton voor renovatie sportpark DJA: ‘Afwachten en hopen dat het goed gaat komen’

ZUNDERT - Maximaal 750.000 euro: dat is de hoogte van het bedrag dat maximaal mag worden uitgegeven aan de renovatie van het atletiekpark aan de Akkermolenweg in Zundert, de thuishaven van DJA. De gemeenteraad besloot hiertoe afgelopen week door alsnog in te stemmen met de vorige maand door VVD, Dorpsbelangen en ONPL ingediende motie Vreemd aan de Orde van de Dag.


Vanwege ziekte van VVD’er Floor Vreijsen staakten de stemmen bij de stemming toen met negen stemmen voor en negen stemmen. Deze keer echter was Vreijsen wel present en werd de motie met tien stemmen voor en negen stemmen tegen wel aangenomen. Daarom wordt nu een gewijzigd raadsvoorstel aangeboden.

Twan Zopfi

Sportwethouder wethouder Twan Zopfi vroeg de Zundertse gemeenteraad in september, tijdens de behandeling van de netwerkbegroting 2020-2023, om in te stemmen met een bedrag van 900.000 euro voor de renovatie van het atletiekpark. Middels een amendement echter stak een krappe meerderheid van VVD, Dorpsbelangen en ONPL daar een stokje voor: de partijen vonden het bedrag te hoog gezien de huidige financieel onzekere tijden. Hierna dienden zij genoemde motie Vreemd aan de Orde van de Dag in.

Noodzaak

Voor DJA echter is de nood hoog. Het sportpark van de atletiekvereniging is tot november goedgekeurd. Bestaande accommodaties worden periodiek, eens per drie jaar, geïnspecteerd op wedstrijdgeschiktheid en veiligheid. Indien de atletiekaccommodatie niet voldoet aan de normen van NOC*NSF/ Atletiekunie kunnen er geen wedstrijden meer plaatsvinden op de accommodatie. De renovatie dient plaats te vinden om succesvol door de keuring te komen. Hiertoe is het noodzakelijk om de rondbaan inclusief aanloopstroken en segmenten voor de springnummers te renoveren. Ook de kogelstootbak en discuskooi dienen gerenoveerd te worden om door de keuring te komen. Renovatie van het natuurgras middenterrein is noodzakelijk om de komende jaren veilig gebruikt te kunnen worden voor trainingsdoeleinden. DJA maakt hiervan gebruikt voor de warming-up. De Moerse Boys maken van het veld gebruik om te trainen en voor de wedstrijden van de pupillen.

Petitie

Middels de petitie #geenstreepdoordja probeerde de atletiekvereniging de politiek afgelopen maand te doordringen van het feit dat de club zonder groot onderhoud aan haar accommodatie vreest voor haar voortbestaan. Meer dan 3.000 personen ondertekenden de petitie welke werd aangeboden aan burgemeester en gemeenteraad. In een reactie op de Facebook-pagina van DJA spreekt clubvoorzitter Wesley van Steen de hoop uit dat de raadsvergadering op 24 november alsnog leidt tot het door de atletiekvereniging gewenste resultaat. Het is volgens hem nu aan wethouder Twan Zopfi om vorm te geven aan de aanpassing van het originele raadsvoorstel. “Tot die tijd zullen we moeten afwachten en hopen dat het goed gaat komen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;