<p>De vraagwinkel van Avoord aan de Bredaseweg in Zundert.</p>

De vraagwinkel van Avoord aan de Bredaseweg in Zundert.

(Foto: Addo Sprangers)

Zorgaanbieder Avoord stopt met vraagwinkel in Zundert

ZUNDERT - De vraagwinkel aan de Bredaseweg in Zundert sluit per 1 januari 2021 haar deuren. Bij de vraagwinkel, onderdeel van zorgaanbieder Avoord, kunnen senioren met alle mogelijke zorgvragen. Volgens Avoord voldoet de vraagwinkel niet aan haar verwachtingen. Avoord meldt bovendien te stoppen met haar participatie in het Centrum voor Wonen in Etten-Leur.


Als zorgorganisatie voor ouderen beschikt Avoord momenteel nog over twee locaties waar bezoekers langs kunnen komen voor zorgvragen: de vraagwinkel in Zundert en het Centrum voor Wonen in Etten-Leur. De vraagwinkel is onderdeel van Avoord en gestart in april 2018. Het Centrum voor Wonen is geopend op 1 oktober 2018. In dit initiatief trekt Avoord samen op met partners Rabobank West-Brabant Noord en KoningsWonen.

Tweeledig doel

Avoord heeft destijds deze initiatieven in het leven geroepen in de verwachting dat deze een belangrijke bijdrage zouden leveren aan haar kernwaarden: zelfregie, samen leven en respect. Het doel van de vraagwinkel en Centrum voor Wonen was tweeledig: ten eerste zorgen voor bewustwording bij ouderen om hen bewust te maken van het gegeven dat het belangrijk is om zelf op tijd stappen te ondernemen zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Ten tweede om extern proactief de verbinding met ouderen op te zoeken, om zo te horen wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden in de zorg.

Evaluatie

“We hebben helaas moeten concluderen dat de vraagwinkel en ons partnership in Centrum voor Wonen, niet de juiste initiatieven zijn om deze doelen te realiseren,” zo meldt Avoord. “Daarom hebben we na een zorgvuldige evaluatie besloten dat we per 1 januari 2021 stoppen met zowel de vraagwinkel in Zundert als ons partnership met Centrum voor Wonen in Etten-Leur.” Volgens Avoord is zij nu bezig met de ontwikkeling van een nieuw concept ‘dat beter past bij de uitdagingen die ouderen hebben bij langer zelfstandig wonen met behoud van een goede kwaliteit van leven’.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief