Fietslabyrint voor bewoners woonzorgcentrum Rijserf
Foto: Avoord

Fietslabyrint voor bewoners woonzorgcentrum Rijserf

RIJSBERGEN - Sinds enkele weken hebben de bewoners van woonzorgcentrum Rijserf, onderdeel van zorgaanbieder Avoord, een heus Fietslabyrint tot hun beschikking. Met het Fietslabyrint kunnen zij binnenshuis interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden.


“Vanwege het coronavirus hebben sommige bewoners wat minder bewogen dan normaal waardoor zij lichamelijk wat achteruit zijn gegaan,” vertelt Miranda Broos, medewerker dagbesteding. “Daarnaast zien we dat bewoners graag activiteiten willen ondernemen op het moment dat het hen uitkomt.” Via het Fietslabyrint kunnen routes door heel Nederland en Europa worden gefietst. Deze worden afgebeeld op een beeldscherm dat gekoppeld is aan een bewegingstrainer. “Het Fietslabyrint is dus echt een uitkomst waar al veel gebruik van wordt gemaakt door bewoners.” Het Fietslabyrint voor Rijserf is mogelijk gemaakt door Vrienden van Avoord, Marieke de Pijper Fonds, Fancy Fair Rijsbergen en een bijdrage van familie van een bewoner. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>