Willem Neele: 'Toen de ‘oude' Sinterklaas in Wernhout vanwege hoge leeftijd stopte, heb ik het overgenomen'
Willem Neele: 'Toen de ‘oude' Sinterklaas in Wernhout vanwege hoge leeftijd stopte, heb ik het overgenomen' Foto: Luzanne Foesenek

Geen officiële intocht in Wernhout: ‘Sinterklaas in het echt blijft toch het leukst’

Door: Addo Sprangers Algemeen

WERNHOUT - Willem Neele vervult al jaren de rol van Sinterklaas in Wernhout. Vast programma is de intocht, het bezoek aan de Sint Jozefschool en het bezoek aan VV Wernhout. Dit jaar zal het vanwege het coronavirus een stuk rustiger zijn. “Ieders gezondheid telt nu eerst.”

De sinds enkele jaren gepensioneerde Willem Neele is een bekend figuur. Als onderwijzer was hij zo´n 42,5 jaar werkzaam op de Antoniusschool in Klein Zundert. Vanuit het onderwijs vond ook zijn eerste optreden als Sinterklaas plaats. “Ik was een jaar of 26 en zat bij de Katholieke Onderwijs Organisatie (KOV). Daar werd bedacht om een Sinterklaasmiddag te organiseren. De andere bestuursleden hadden kinderen en ik niet. Dat betekende dat ik Sinterklaas mocht spelen. De directeur van de Annaschool zat er ook bij. ‘Wil je het bij ons ook niet doen?’ vroeg hij me. Vervolgens kwam mijn broer: voor het feestje van de personeelsvereniging hadden ze een Sinterklaas nodig. Van lieverlee rol je erin. Toen de ‘oude’ Sinterklaas in Wernhout vanwege hoge leeftijd stopte, heb ik het overgenomen. Officieel is de intocht komende zondag, steevast een week na de landelijke intocht van de Sint. Dat het dit jaar niet op gebruikelijke manier zou kunnen, was al snel duidelijk. Alle kinderen hebben een berichtje gekregen dat de Sint hen dit jaar niet persoonlijk kan ontvangen. Ze kunnen zich wel opgeven om hun schoen buiten te zetten. De Pieten rijden zondag met de auto langs om er een snoepzak in te stoppen. Sinterklaas in het echt blijft echter toch het leukst. Kinderen vinden het heel spannend en willen altijd graag een hand geven.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief