Stan Godrie leeft voor het fietsen
<p>Stan Godrie: &#39;Met het fietsen kon ik heel Zundert verkennen&#39;</p>

Stan Godrie: 'Met het fietsen kon ik heel Zundert verkennen'

(Foto: Orange Babies Cycling Team)

Stan Godrie leeft voor het fietsen

ZUNDERT - Stan Godrie (27) begon op zijn 12e met fietsen bij de Trappisten Trappers. Hij ontdekte toen hoe leuk hij het fietsen vond en dat hij dit wel vaker wilde doen. In de jaren die volgden trapte hij zich van een enthousiaste hobbyist naar een fervente topwielrenner.


Stan Godrie is altijd al een echte sportman geweest. Toen hij begon met fietsen, was dat namelijk niet de enige sport die hij deed. Naast het fietsen, zat hij ook nog op atletiek, judo en voetballen. Toch ontdekte hij al snel dat hij fietsen het allerleukste vond. “Ik denk dat dat kwam vanwege de vrijheid. Bij het voetballen en de judo kwam je met wedstrijden ook wel op plekken, maar met het fietsen kon ik heel Zundert verkennen,” vertelt Godrie. Waar hij het enthousiasme voor fietsen vandaan heeft weet hij niet precies, al begonnen hij en zijn twee zussen wel ongeveer tegelijk bij de Trappisten Trappers. Daar heeft hij mooie herinneringen aan, vertelt hij. “Dat was altijd echt een broer en zussen ding. We deden jaarlijks mee aan de jeugdronde in Roosendaal en daar maakten we dan ook echt een weekje weg van. Dat was iets van heel het gezin.”

Veldrijden

Godrie kreeg de smaak écht te pakken toen hij als junior de Nederlandse Kampioenschappen won. “Ik vond het fietsen al geweldig, maar toen proefde ik ook van het winnen en dat smaakte wel naar meer,” zegt hij glimlachend. Inmiddels is Godrie flink wat geklommen. In het weekend van 7 en 8 november reed hij mee met het EK veldrijden. Vorig jaar werd hij door de bondscoach niet uitgekozen voor deelname aan het EK, dit jaar mocht hij wel mee en dat was een hele opluchting. “Ik was echt wel heel blij,” vertelt Godrie. “Het ging ook best wel goed. Ik streefde eigenlijk naar de top-15. Ik ben 19e geworden, dus dat is net niet gelukt. Toch ging het wel echt lekker en ben ik heel tevreden over die koers.” In de toekomst hoopt hij een vaste waarde in het veldrijden te worden. Hoewel hij ’s zomers ook aan wielrennen doet, vindt hij het veldrijden dat hij ’s winters doet toch vaak leuker. “Dat is net wat gevarieerder en wat spannender. Ik hoop daar echt de top-15 te kunnen veroveren.”

Passie 

Fietsen is meer dan belangrijk voor Stan Godrie. Hij werkt parttime als fietsenmaker en daarnaast heeft hij zijn carrière als wielrenner en veldrijder. “Echt heel mijn leven bestaat uit fietsen, ja,” lacht hij. Het fietsen is dan ook altijd erg belangrijk voor hem geweest, legt hij uit. ‘Waar ik anderen nog wel eens hoor zuchten na een zware week, heb ik daar zelf eigenlijk nooit last van. Ik stap altijd enthousiast op de fiets en heb dan, als ik van de fiets af kom, ook altijd meer energie. Het is voor mij echt een uitlaatklep, een moment om mezelf even helemaal los te gooien en mijn hoofd leeg te gooien. Ik doe het echt voor het plezier en vanuit die passie. Het is leuk, want steeds meer neefjes en nichtjes en andere familieleden stappen nu ook op de fiets. Je ziet dat mensen die normaal naar de sportschool zouden gaan, nu door corona een andere manier zoeken om wat te kunnen sporten. Ik vind het echt heel tof dat zo veel mensen daardoor nu gaan fietsen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;