Eerbetoon aan de jubilerende koorleden in de Sint Bavokerk.
Eerbetoon aan de jubilerende koorleden in de Sint Bavokerk. Foto: Charles Luijten

Bavoparochie zet jubilerende koorleden in het zonnetje

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Er viel voorbije zondag iets bijzonders in de Sint Bavokerk te vieren. Voorafgaand aan de kerkdienst werden twee jubilerende koorleden van Voluntate, Toos Roovers-Romme en Corry Boomaers-Koevoets, in het zonnetje gezet.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Dat werd speciaal afgelopen zondag gedaan, want naast het feest van Christus Koning werd ook de naamdag van Sint Cecilia, patrones van de muziek, gevierd. Lang verzorgden, ieder afzonderlijk van elkaar, het Heren-Jongerenkoor en het Dameskoor muzikaal de diensten op zondag en tijdens bijzondere gelegenheden door de week. Sinds 2008 zijn de beide koren samengevloeid onder de naam Voluntate en is Antoon Franken daarvan de dirigent.

Inzet

De dames Toos Roovers-Romme en Corry Boomaers-Koevoets van vernoemd koor werden voorafgaand aan de woord- en communieviering, waarin diaken Jan van Steenoven voorging, in het zonnetje gezet. De beide dames zetten zich middels het koor respectievelijk reeds 50 en 25 jaar in voor de Sint Bavoparochie. Alle reden om daarbij stil te staan, hetgeen niet alleen bij het uitreiken van een bloemetje bleef.

Onderscheiden

Toos Roovers kreeg door haar dochter Nicole de gouden Gregoriusmedaille opgespeld. Bij Corry Boomaers, voor wie het zilver klaarlag, was het dochter Indy die de honneurs waarnam. Eerstgenoemde trad op haar 36ste toe tot het dameskoor: “Ik kon dat pas doen toen mijn dochtertje Nicole naar de kleurschool ging en mij een vriendin het vroeg.” Corry Boomaers werd door de vrouw van een tuinder bij wie ze werkte en die reeds in het koor zong, op 49-jarige leeftijd met het zangvirus besmet.

Mondkapje

Na afloop van de kerkelijke plechtigheid stak de hele kerk de handen omhoog bij het zingen van ‘Lang zullen leven’. Met het mondkapje op tot over de neus een hele toer, zeker voor de brildragende kerkgangers. “Het gezamenlijk drinken van de koffie van de koorleden, wat bij een dergelijk gebeuren als dit een gebruikelijk ritueel is, doen we op een later tijdstip,” zei voorzitter Mientje Peeters van Voluntate.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief