Marjan Verwey en Miranda Walvoort van de Voedselbank zien de opbrengst van de Lions actie ook dit jaar weer met vertrouwen tegemoet.
Marjan Verwey en Miranda Walvoort van de Voedselbank zien de opbrengst van de Lions actie ook dit jaar weer met vertrouwen tegemoet.

Lions inzamelactie Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ZUNDERT - Wij vinden het altijd zo gewoon om effe ’n bakkie koffie te doen, maar voor te veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend.

Marjan Verwey, al drie jaar voorzitter van de Voedselbank in onze regio, zegt dat koffie best wel duur is en maar zelden in een voedselbankpakket zit. Om toch meer mensen een bakje troost te gunnen, gaat Lionsclub ‘De Vryeheydt Etten’ meehelpen aan de jaarlijkse inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten. Dus mocht u nog ergens in een doosje, blikje of envelopje wat DE punten hebben liggen, dan is de Voedselbank u zeer dankbaar wanneer u die bij uw eerstvolgende bezoek in een van de inzameldozen wil doneren. Vraag ook eens aan uw buren, familie en kennissen of ze nog ergens Douwe Egberts punten hebben liggen. Vorig jaar werden voor de regionale voedselbank 285.000 waardepunten ingezameld, goed voor 585 pakken Douwe Egberts koffie. De actie is in samenwerking met de Voedselbank en met Douwe Egberts zelf.

Ook kunt u oud- en vreemd geld in deze zuilen deponeren. Met de opbrengst daarvan worden wereldwijd oogoperaties verricht. Bijna iedere Nederlander heeft wel oud- of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Lionsclubs kunnen dit geld omwisselen voor Euro’s. Voor iedere 15 Euro kan in de derde wereld een blinde staarpatiënt worden geopereerd waarna hij of zij weer normaal kan zien!

De duidelijk herkenbare Douwe Egberts inzamelzuil staat in Zundert bij de Albert Hein, Molenstraat 58. De Lions danken de filiaalhouder voor zijn medewerking aan deze actie.

U kunt uw Douwe Egberts waardepunten en uw oud- en vreemd geld inleveren tot 6 januari 2021.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief