Afbeelding

VVR is twee talentvolle, gediplomeerde trainers rijker

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Jeugdtrainers Bram Janssen (25) en Jaimy Wortel (31) zijn geslaagd voor hun KNVB trainerscursus en hebben daarmee hun UEFA C diploma behaald. Met het slagen is VVR weer twee talentvolle, gediplomeerde trainers rijker.

Beide zijn in oktober 2019 gestart. Helaas gooide Corona roet in het eten en werd de cursus stilgelegd. Gelukkig werd de cursus alsnog hervat waardoor beide dit seizoen alsnog hun diploma wisten te behalen.

Aan het woord Bram:

Ik ben al vanaf mijn 6e lid van de vereniging. Al een aantal jaren vaste keeper van VVR1 en heb sinds dit seizoen de VVR JO17-1 onder mijn hoede. Doordeweeks ben ik werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op het Voortgezet Speciaal Onderwijs in Rotterdam. Ik begeleid hier jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische stoornissen. Een erg leuke, uitdagende baan die mij veel energie geeft. Naast het zelf voetballen vind ik het fantastisch om met die gasten op het veld te staan. De ontwikkeling van het team en individuele speler is mooi om mee te maken. Ik probeer er zo veel mogelijk uit te halen bij ze ondanks het ontbreken van competitiewedstrijden. Ook voor mezelf ben ik opzoek naar uitdagingen. Vandaar dat het volgen van UEFA C Youth een logische keuze was. Ik heb de cursus als zeer leerzaam ervaren. De grootste ontwikkeling die ik hierin heb doorgemaakt is het vertalen van een voetbalprobleem naar een juiste trainingsdoelstelling en oefenstof. Ik ben erg blij de cursus met een mooi cijfer te hebben afgerond om zo in de toekomst door te mogen stromen naar UEFA B. VVR nogmaals bedankt voor de geboden kans.

Aan het woord Jaimy:

Ik ben vanaf mijn 5e lid geweest bij VV Hoeven waar ik de gehele jeugd heb doorlopen en uiteindelijk VV Hoeven 1 heb gehaald. Vanwege blessureleed en werk moest ik helaas vroegtijdig stoppen. Ik heb een prachtig gezin waar ik altijd door gesteund ben met de keuzes die ik heb gemaakt, ook door mijn 2 kleine meiden die ik aan het klaarstomen ben om ook het voetbalwereldje te ontdekken. Na de cursus junioren te hebben gedaan en 14 jaar lang de jongere jeugd te hebben getraind, had ik voor mezelf besloten om ergens de JO19-1 te willen gaan trainen. Deze kans kreeg ik bij VVR en heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Ik ben deze UEA C cursus gaan volgen omdat ik me verder wil ontwikkelen als trainer en mezelf ten alle tijde wil verbeteren. In deze rare tijd is het een lang traject geweest met ups en downs, veel onzekerheid dus mijn geduld werd erg op de proef gesteld. Uiteindelijk ben ik blij geweest dat ik heb door gezet zodat ik terecht mijn diploma heb behaald. Tijdens deze cursus heb ik geleerd hoe te handelen bij verschillende situaties die ik in mijn trainerschap goed kan toepassen. Mijn ambities? Als sporter of in het dagelijks leven stel je doelen die je wilt behalen, dit is ook met het trainerschap. Ik ben een trainer die uiteindelijk het hoogste haalbare er uit wil halen.

Bram en Jaimy waren gedurende de cursus erg blij met de begeleiding van Kees Daemen. ‘’Het is fijn om met iemand te kunnen sparren die al veel ervaring heeft als trainer zijnde, hij heeft behoorlijk veel tijd in ons gestoken’’. Zo ontvingen zij feedback over hun opdrachten zoals het geven van trainingen, het coachen en analyseren van wedstrijden en het organiseren van een activiteit.

Kortom een prachtig resultaat dat deze twee trainers hun diploma met goed gevolg hebben afgesloten, wederom een aanwinst voor VVR. Wij als club zijn erg blij met het feit dat er naast de huidige gediplomeerde trainers, nu twee gediplomeerde trainers zijn binnen de club die de jeugd van VVR verder helpt in hun ontwikkeling. Hiermee leggen we een goede basis voor de toekomst.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief