Buitenrepetitie.
Buitenrepetitie.

Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak blikt terug op 2020

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het jaar 2020 begon traditioneel met het nieuwjaarsconcert. Twee gezellige muzikale dagen waarin we ons publiek konden laten genieten van de mooie klanken van o.a. het opleidingsorkest, onze drumband en natuurlijk het A-orkest. Dit jaar hadden we als thema ‘A New Year’s Tale’. En wat voor verhaal is het dit jaar geworden.

In februari hebben onze leerlingen, tijdens de voorspeelochtend, nog hun muzikale vooruitgang kunnen laten horen aan de ouders en alle andere geïnteresseerden. Het was een zeer gezellige ochtend met tussendoor een leuke muzikale quiz.

Terwijl we hard aan het werk waren voor het OMT (Onderling Muziek Toernooi) kwam het nieuws van het nu welbekende Corona virus, wat het hele land en dus ook onze vereniging platlegde. We hebben in de tijd dat wij niet gezamenlijk hebben kunnen repeteren en lessen konden geven, online onze lessen verzorgd en workshops georganiseerd. Wat muzikaal wel een grote uitdaging blijkt.

Na uiteindelijk weer toestemming te hebben gekregen om met een maximaal aantal te gaan repeteren, zijn we in twee kleine groepen weer gezellig aan de slag gegaan op onze vaste locatie ‘zaal Victoria’.

Na de zomervakantie hebben we zelfs een spontane buitenrepetitie gehouden, waarbij we de omwonende hebben verrast met een paar leuke stukjes muziek. Uiteindelijk hebben wij uit kunnen wijken naar de sporthal van het Mencia Sandrode, waar we ondertussen alweer een paar maanden gezellig met een grotere groep samen kunnen musiceren. Wij zijn dan ook zeer dankbaar dat we deze gelegenheid hebben gekregen.

De donateursactie is ons gelukkig niet gespaard gebleven. Wij willen onze donateurs dan ook heel hartelijk bedanken voor hun gift in deze moeilijke periode.

Ook Sinterklaas moest zijn intocht staken. Maar wij hebben daarom niet stil gezeten. Er kwamen twee Pieten op bezoek en wij hebben hen onze vernieuwde Sint medley laten horen.

Ze hebben zelfs nog een stukje meegespeeld! De opnames hiervan zijn nog te zien op onze Facebook pagina.

Eind rare jaar

We zijn nu aangekomen aan het eind van dit rare jaar, waar we helaas niet aan het werk zijn voor een Nieuwjaarsconcert, maar gelukkig nog wel bezig zijn aan muziek voor het nieuwe jaar.

We hopen van harte u weer te kunnen begroeten in het laatste weekend van Juni, bij ons zomerconcert. Op onze facebookpagina en via de Bode houden wij jullie met verdere informatie op de hoogte.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief