Gemeente Zundert: ‘Net als vorig jaar relatief rustige jaarwisseling’
Foto: Pixabay

Gemeente Zundert: ‘Net als vorig jaar relatief rustige jaarwisseling’

ZUNDERT - De Gemeente Zundert blikt terug op een relatief rustig verlopen jaarwisseling. De brandweer rukte slechts één keer uit voor een kleine brand. De politie ontving twee meldingen waar zij op af is gegaan.


De jaarwisseling in de gemeente Zundert is zoals gezegd rustig verlopen. “Zoals ieder jaar hebben we in aanloop naar de jaarwisseling een aantal preventieve maatregelen genomen om overlast te beperken,” zo meldt een woordvoerder van de Gemeente Zundert. “Ieder jaar worden er op oudejaarsdag 300 afvalbakken afgesloten, rijden we een ronde om brandbaar materiaal op te ruimen, en sluiten we glas- en kledingcontainers. Dit zijn ook nog eens goede momenten waarop we met mensen in gesprek gaan om eventuele overlast te voorkomen. Dat is heel belangrijk, want een veilige en gezellige jaarwisseling moeten we vooral samen doen.’

Oproep

“Daarnaast is er regionaal voorbereiding geweest met partners, zoals de politie en de Veiligheidsregio. Wat heel belangrijk was dit jaar, was de algemene oproep om de jaarwisseling in klein verband te vieren. Dit vanwege de coronamaatregelen. Heel veel inwoners hebben hier gehoor aan gegeven en zij hebben zo in kleine gezelschappen het nieuwe jaar ingeluid. Daarnaast hebben we de inwoners geïnformeerd over het vuurwerkverbod en het verbod op carbid schieten. Politie heeft samen met onze boa’s controles aan de grens uitgevoerd op het invoeren van vuurwerk vanuit België.”

Geen grote incidenten

Tijdens de jaarwisseling waren er volgens de woordvoerder geen grote incidenten. “De politie heeft twee meldingen gehad, waarbij ze ter plaatse zijn gegaan. De brandweer is één keer uitgerukt voor een kleine brand. We blikken met elkaar terug op een relatief rustige jaarwisseling voor de hulpverleningsdiensten in Zundert. Een beeld dat aansluit bij voorgaand jaar.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>