Schooldirecteur Jac Verschueren: ‘Hopelijk straks weer veilig aan de slag dankzij vaccin’
<p>Jac Verschueren, directeur Sint Bavoschool Rijsbergen: &#39;Ik laat me graag vaccineren wanneer ik aan de beurt ben&#39;&nbsp;</p>

Jac Verschueren, directeur Sint Bavoschool Rijsbergen: 'Ik laat me graag vaccineren wanneer ik aan de beurt ben' 

(Foto: Jac Verschueren)

Schooldirecteur Jac Verschueren: ‘Hopelijk straks weer veilig aan de slag dankzij vaccin’

RIJSBERGEN - Een vaccin tegen het coronavirus? Jac Verschueren, directeur van de Sint Bavoschool in Rijsbergen, wordt straks maar al te graag ingeënt. Voorrang is wat hem betreft niet nodig. “En ik denk dat dit ook geldt voor mijn collega’s.”


Net als hijzelf gaan ook zij straks graag weer aan de slag, stelt de in Etten-Leur woonachtige Verschueren. “Hopelijk kan dat veilig dankzij het vaccin. Soms proef ik wat terughoudendheid bij collega’s vanwege de nieuwe varianten van het coronavirus. Die roepen vragen op. Wat is de rol van de kinderen bij de verspreiding? Loop ik het coronavirus straks zelf niet op? Het is voor heel Nederland spannend. Iedereen zit te wachten om gevaccineerd te worden. Bij ons team is de bereidheid daartoe zeker groot. Zelf hoef ik geen voorrang te krijgen op andere groepen. Ik laat me graag vaccineren wanneer ik aan de beurt ben.” 

Moeilijk verhaal

Volgens Jac Verschueren verlangt iedereen terug naar de normale situatie. “Dat geldt zeker voor de kinderen. Die vinden het het fijnste om in de klas te zitten. Bij de eerste terugkeer naar school kwamen ze juichend binnen. Eindelijk zagen ze de juf weer. We hebben tussen de coronagolven door echter geen periode gehad waarin we de ouders persoonlijk hebben kunnen ontmoeten. Alle contacten verlopen via Teams. Wat ik terug hoor, is dat het op prijs wordt gesteld dat het afstandsonderwijs goed is geregeld. Maar het blijft een moeilijk verhaal. Sommige ouders werken beiden thuis en hebben drie kinderen die online les moeten volgen. Ik geef het je te doen.”

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief