Het team van Plus Van Eekelen
Het team van Plus Van Eekelen Foto: FOTO HELEEN VERBURG

PLUS Van Eekelen viert 10-jarig jubileum

Door: Heleen Verburg Bedrijvig Nieuws

RIJSBERGEN - PLUS Van Eekelen bestond op 1 december vorig jaar precies tien jaar en is inmiddels niet meer uit Rijsbergen weg te denken. De grote en trouwe klantenkring, veelal bestaande uit inwoners van Rijsbergen, weet de winkel goed te vinden.

DOOR HELEEN VERBURG

Ondernemer en drijvende kracht achter de PLUS supermarkt is Cees van Eekelen die inmiddels al weer zo’n 35 jaar in het vak zit. Hij heeft in het verleden boodschappen bezorgd aan huis middels de indertijd bekende SRV-wagen en voor de Attent supermarkt. Nadien gaf hij leiding aan Super de Boer. En inmiddels bestaat bestaat PLUS Van Eekelen dus alweer tien jaar.

Wat is het kenmerk en succes van deze lokale supermarkt? Cees heeft zijn antwoord snel klaar: “Onze kracht is dat we lokaal werkzaam zijn en ons richten op de Rijsbergse bevolking. Naast het leveren van de dagelijkse boodschappen werken we veel samen met Rijsbergse organisaties, waaronder bijvoorbeeld de voetbalclub. Voor deze club hebben we voetbalplaatjes met hun eigen spelers uitgebracht die we bij de boodschappen weg gaven.”

Ook een deel van de verse producten die verkocht worden, wordt lokaal ingekocht. Medewerker Linda Oostvogels vertelt: “Onze aardbeien komen bij de plaatselijke kwekers vandaan. Ook verkopen we kant-en-klare maaltijden die door Restaurant De Tijd (ook uit Rijsbergen) bereid worden.” En Cees is ook nog actief binnen de plaatselijke ondernemersvereniging. Hij zit in het bestuur en probeert samen met de andere leden de positie van de Rijsbergse ondernemers te versterken.

Veranderingen

In de afgelopen jaren zijn er de nodige veranderingen binnen de supermarktwereld geweest waar PLUS Van Eekelen graag in mee is gegaan. Als voorbeeld noemt Cees duurzaamheid: “We proberen zo min mogelijk producten weg te moeten doen als deze tegen de uiterste houdbaarheidsdatum zijn. Waar nodig verkopen we ze met korting of doneren we ze aan de Voedselbank.” Ook in de inrichting van de winkel is de duurzaamheid te vinden. Zo zijn alle koelvitrines voorzien van glazen deuren en de verlichting van de winkel bestaat uit ledlampen. En natuurlijk heeft ook de coronapandemie zijn sporen nagelaten. Cees vertelt: “Voorheen leverden we ongeveer tien bestellingen per dag aan huis af. Inmiddels zijn het er al zo’n veertig. Onder deze klanten bevinden zich veel jonge gezinnen. Deze kiezen graag voor het gemak omdat ze hierdoor tijd besparen en bewuste keuzes maken bij wat ze nodig hebben.”

PLUS Van Eekelen
Sint Bavostraat 50, 4891 CJ Rijsbergen
Tel. (076) 5968280
www.plus.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief