Afbeelding
artist's impression Somnium Real Estate

Nieuwbouw Ruyterhof in Rijsbergen komt dichterbij

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De realisatie van het nieuwbouwproject Ruyterhof komt binnenkort weer een stap dichterbij. In maart start de sloop van de voormalige horecalocatie aan de Hogestraat, waarna de grond bouwrijp kan worden gemaakt en er kan worden begonnen met de bouw van het appartementencomplex.

Dat meldt directeur Kees van Hassel van Van Hassel Makelaars uit Zundert. “Ik ben blij dat de bouw van start kan gaan,” vertelt hij. “De bouwvergunning is afgegeven en we hebben inmiddels negen van de dertien appartementen verkocht.”

Groen licht

Vorig jaar mei al gaf de Zundertse gemeenteraad met de vaststelling van het bestemmingsplan groen licht voor het bouwplan voor de locatie Ruyterhof in Rijsbergen. Aan de Hogestraat 22a in Rijsbergen was voorheen horecabedrijf De Ruyterhof gevestigd. De locatie stond geruime tijd te koop als horecalocatie, maar vanuit de markt bleek hier weinig tot geen animo voor te bestaan. Per 1 januari 2019 kwam de locatie leeg komen te staan. Bij leegstaande panden en locaties ligt verloedering op de loer. Herontwikkeling naar een passende functie op deze locatie, waarmee tegelijkertijd een stedenbouwkundige kwaliteitsimpuls aan de zuidoostelijke entree van Rijsbergen zou kunnen worden gegeven, was dan ook bijzonder welkom bij de Gemeente Zundert. Met herontwikkeling van de locatie zou volgens de Gemeente Zundert bovendien worden voorzien in de groeiende vraag naar kwalitatieve woonruimte op een rustige en toch centraal gelegen locatie in Rijsbergen. Projectontwikkelaar Somnium Real Estate kwam vervolgens met het plan om het bestaande horecabedrijf De Ruyterhof binnen het plangebied te saneren en hier dertien woonappartementen met bijbehorende parkeerplaatsen realiseren. Het beoogde appartementencomplex wordt anders gepositioneerd dan het binnenkort te slopen bestaande gebouw. Het complex krijgt een tweezijdige oriëntatie, richting respectievelijk het Kennedyplein en de Lagestraat, de dorpsentree richting het centrum. De voorgevel van het gebouw georiënteerd richting het plein, waardoor het Kennedyplein een duidelijke begrenzing krijgt die aansluit op de huidige stedenbouwkundige structuur. Binnen het plangebied is voorzien in de aanleg van zeventien parkeerplaatsen: vier langs de Lagestraat (voor bezoekers) en dertien op het eigen terrein. Mede op verzoek van omwonenden zijn diverse bouwkundige aanpassingen in het oorspronkelijke ontwerp doorgevoerd, dat werd beoordeeld als te groot, te massief en te hoog. Ook werden er zorgen geuit over mogelijke inkijk. Hierop zijn de bovenste woonlaag en de balkons aan de Lagestraat uit het ontwerp geschrapt. Ook wordt het nieuwbouwcomplex straks iets verder van de Lagestraat neergezet.

Digitaal

Eind mei vorig jaar is, vanwege het coronavirus, de verkoop door Van Hassel Makelaars volledig digitaal gestart. Voor het eerst in lange tijd worden er nieuwbouwappartementen gerealiseerd in Rijsbergen. Er is dan ook veel belangstelling voor. De laatste vier appartementen, welke in oppervlakte variëren van 127 m2 tot 143 m2, zijn verkrijgbaar vanaf 487.500 euro. De oplevering vindt naar verwachting plaats in het tweede kwartaal van 2022.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief