Wendie Michielsen, eigenaresse van kledingzaak Junior & Zo: 'Het is gewoon vervelend dat je dicht moet en niet gezellig je winkel kunt draaien zoals je graag doet'
Wendie Michielsen, eigenaresse van kledingzaak Junior & Zo: 'Het is gewoon vervelend dat je dicht moet en niet gezellig je winkel kunt draaien zoals je graag doet' Foto: Addo Sprangers

Wendie brengt haar kinderkleding nu online aan de man

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Lockdown of niet, voor ondernemers gaat het ondernemen ‘gewoon’ door. Wendie Michielsen, eigenaresse van kledingzaak Junior & Zo aan de Molenstraat in Zundert, brengt haar kinderkleding nu online aan de man.

“Toen de eerste lockdown zich aankondigde, dacht ik aanvankelijk dat ik me zou gaan vervelen,” vertelt ze. Het tegendeel bleek echter waar. “Online was ik al heel actief via Facebook en Instagram. Ik kreeg veel berichtjes van klanten. Steunbetuigingen, maar ook verzoekjes: ‘kun je dit of dat voor me vinden?’ of ‘ik heb dit en dat nodig’. Toen dacht ik: ‘Online is nu de enige manier om mijn producten goed en duidelijk aan de man te brengen’ en ben ik via Facebook een ‘webshop’ gestart. De omstandigheden dwingen mij ertoe. Het is gewoon vervelend dat je dicht moet en niet gezellig je winkel kunt draaien zoals je graag doet. Je wilt echter toch van je voorraad af.” De online werkwijze draagt hieraan bij, al is het wennen geweest voor Wendie. “Het is heel intensief. Ik ben vooral bezig met het beantwoorden en posten van berichten.”

Inkopen

De verlenging van de lockdown kwam voor haar niet echt als een verrassing. “Vanwege het gelekte nieuws was ik er al wel op voorbereid. Al is het zuur. Je wilt het liefste de deuren van je zaak weer opengooien.” Momenteel is ze druk met het uitpakken van de al binnendruppelende voorjaars- en zomermode. “Wij werken met merken. Alles wordt een half jaar van tevoren al ingekocht. Ik ben nu al aan het inkopen voor de volgende winter.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief