Afbeelding
Foto: Kunstloc

Provincie zet mes in cultuureducatie: Kunstloc luidt noodklok

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZUNDERT – De provincie Noord-Brabant zet het mes in de subsidies voor kunst- en cultuureducatie. Dat betekent dat Kunstloc Brabant 1,2 miljoen euro moet inleveren. Deze kunstorganisatie verzorgt in Brabant cultuureducatie, cultuurparticipatie en kunst in de openbare ruimte. Kunstloc luidt de noodklok. 

“De afbouw is onverantwoord. We tekenen bezwaar aan tegen dit besluit”, laat Kunstloc weten in een persbericht. “Kunstloc Brabant ageert tegen dit besluit mede omdat de provincie verwijst naar landelijk beleid dat pas na 2024 mogelijk zijn beslag krijgt. Bovendien is het besluit gefundeerd op bovengenoemd Beleidskader Vrije Tijd, Cultuur en Sport, dat nog niet door Provinciale Staten is bekrachtigd.” Volgens de cultuurorganisatie komt de cultuureducatie op scholen in gevaar, net als de cultuurdeelname van Brabanders in een kwetsbare positie. Ook zou de ontwikkeling van Brabantse koepelorganisaties van amateurkunst in de knel komen.

Kunst broodnodig

Kunstloc meent dat de leidende positie van Brabant in het geding komt. “En dat terwijl kunst en cultuur juist in deze ongekend moeilijke tijd broodnodig zijn om nieuwe perspectieven te scheppen en troost te bieden.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief