Dick Jaspers.
Dick Jaspers.

Explosie Dick Jaspers na een stille periode

Sport en vereniging

ZUNDERT - Wat is nodig voor een geslaagd biljarttoernooi? Het belangrijkste voor ieder sportevenement is een deskundige organisatie. Voor de Duke Challenge in Nistelrode kwamen een aantal biljartspecialisten met verstand van zaken samen. In een unieke locatie van de Duke Challenge werd in coronatijd gebouwd aan een top driebanden toernooi.

De organisatie zag kans 16 biljartmeesters aan de tafel te verzamelen via een aantrekkelijke prijzenpot. Deze financiën werden ingebracht door een grote sportsponsor en een aantal ondersteunende bedrijven.

Belangrijk voor deze geldschieters was het gegeven, dat alle partijen live werden uitgezonden via een bekende tv-zender. Dit was zowel voor de organisatie als de spelers de kers op de taart. Gelet op het sportieve verloop en de uitmuntende resultaten zal nog vaak worden nagekaart over deze Duke Challenge van 2021.

Een formule van 3 gewonnen setjes van tien zonder time out was vooraf een vraagteken, maar sloeg in als een bom. Elke deelnemer schakelde bij iedere stoot naar een hogere versnelling. Slechts één biljarter liep een keer tegen de klok van dertig seconden! Na een aantal zinderende wedstrijden kwamen de nummers 1 en 2 van de wereld in de finale, namelijk Dick Jaspers contra de Italiaan Marco Zanetti.

Ook bij dit slotakkoord was Dick heer en meester, via 3-1 en een moyenne van 2,466 tegen 1,214 voor Marco pakte hij de hoofdprijs.

Over het gehele toernooi scoorde Jaspers een gemiddelde van 2,780: super goed! Het lijkt er op dat dit concept een goed vervolg krijgt.

Alle uitslagen kunt u vinden op: www.biljartevenementen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief