Kim Kok:  'Taarten zo strak mogelijk afstrijken is de grootste uitdaging'
Kim Kok: 'Taarten zo strak mogelijk afstrijken is de grootste uitdaging' Foto: Kim Kok

Wernhoutse Kim wordt blij van bakken: ‘Het geeft me veel voldoening en energie’

Door: Addo Sprangers Algemeen

WERNHOUT - De 25-jarige Kim Kok uit Wernhout is gek op bakken. Vooral verjaardagstaarten zijn haar ding. Voorheen deelde ze haar baksels vooral uit aan buren, familie en collega’s, maar tegenwoordig brengt ze die ook via haar Instagram-account @gebakkendoorkim aan de man.

Haar hobby begint dus langzaam maar zeker wat uit de hand te lopen, aldus Kim die in het dagelijks leven in de ouderenzorg werkt met dementerenden. “Thuis bakte mijn moeder vroeger iedere week cake of appeltaart. Zo ben ik ook begonnen. Sinds drie jaar ben ik er uitgebreider mee bezig. Ik wilde meer proberen dan alleen cake bakken. Ik heb bakboeken gekocht, heb recepten van Internet geplukt en ben via Instagram anderen gaan volgen door wie ik me laat inspireren. Als ik iemand heel mooie dingen zie maken, benader ik die ook: ‘Hoe doe jij dat?’ Dat werkt andersom ook zo, al willen de echte professionals niet alles blootgeven. 

Instagram

Ik ben vrijwel wekelijks bezig met bakken. Voor mezelf, maar inmiddels ook voor klanten. Dankzij Instagram heb ik meer bereik, want ik woon hier nog niet zo lang. Het is echt een hobby, was het vooraf niet echt mijn plan om iets bedrijfsmatig te beginnen. Mocht het er echter van komen, dan zou dat tof zijn. Ik word in ieder geval heel blij van het bakken. Het geeft me veel voldoening en energie. Vooral verjaardagstaarten zijn echt mijn ding. De taarten zo strak mogelijk afstrijken is daarbij de grootste uitdaging. Dat is echt voor de looks, hè? Het moet er goed uitzien.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief