Vrijwilligers van Stichting Vakantie Voor Iedereen. Rechts Kees van Hool.
Vrijwilligers van Stichting Vakantie Voor Iedereen. Rechts Kees van Hool. Foto: Sandra Smits

Stichting Vakantie Voor Iedereen heeft oog voor Rijsbergse medemens

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De helpende hand bieden is voor Kees van Hool een tweede natuur. Via de Stichting Vakantie Voor Iedereen doet hij dat als vrijwilliger al veertig jaar. “Er is niks dankbaarders dan werken voor de medemens.”

Via Stichting Vakantie Voor Iedereen wordt oud papier ingezameld. De opbrengst is voor het goede doel, namelijk Rijsbergse mensen met een beperking. Voor deze groep worden diverse activiteiten georganiseerd en eens in de drie jaar een korte vakantie. “Voordat we in 1985 de officiële status van stichting kregen, waren we al enkele jaren actief. Via een kennis die in het bestuur zat en een vriend met en gehandicapt zusje ben ik bij de stichting betrokken geraakt. Eerst als vrijwilliger bij het papier inzamelen, de voorbije 35 jaar als penningmeester. We zijn met zo’n vijftien tot twintig vrijwilligers uit Rijsbergen.”

Uitstapjes

“Vanwege het coronavirus ligt het nu even stil, maar normaal gesproken zamelen we elke eerste zaterdag van de maand en de vrijdag ervoor papier in,” vervolgt hij. “Van de opbrengsten houden we doorgaans zes activiteiten per jaar: ‘echte’ uitstapjes, zoals een vaartochtje op de Maas of een dagje naar De Efteling, en vier contactdagen in Rijsbergen. Dan zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige middag met een artiest of een goochelaar in De Harmoniezaal. Met de voorbereidingen zijn we vaak een jaar van tevoren al bezig, want we zijn al snel met zeventig personen op stap. Het voorbije weekend hebben we doosjes chocola van Merci rondgebracht om te laten zien dat we onze doelgroep niet zijn vergeten.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief